Arçelik no frost buzdolabı soğutma ayarı nasıl yapılır?

Merhabalar, bu yazıda Arçelik no frost buzdolabı soğutma ayarı nasıl yapılır henüz bilmeyenler için kısaca anlatıyoruz.

Aslında yapacağımız işlem çok basit ve kolay. Zaten artık pek çok buzdolabı ekranlı olarak üretiliyor. Yani buzdolabı kapağının üzerinde dijital bir ekran yer alıyor. Bu ekranda birisi eksi ve birisi artı olmak üzere iki sıcaklık derecesi bulunuyor.

Bu derecelerin sağındaki veya solundaki eksi ve artı şeklindeki düğmelere basarak sıcaklık derecesini artırabilir yada azaltabilirsiniz. Bu sayede buzdolabının sıcaklığını kolayca ayarlayabilirsiniz.

Bazı buzdolabı modellerinde ise soğutucu bölümün içerisinde en arkada yada yan tarafında dijital ekran bulunuyor ve bu ekrandan sıcaklığı ayarlıyorsunuz. Üstteki resimde bu dijital ekranı görebilirsiniz.

Daha eski tip Arçelik buzdolaplarında ise aşağıdaki resimde gördüğünüze benzer yuvarlak ve döndürülebilir bir termostat düğmesi bulunur. Bu düğmeyi max seviyesine yaklaştırdıkça sıcaklık  artar, min seviyesine yaklaştırdıkça sıcaklık azalır yani soğur.

Yukarıda Arçelik no frost buzdolabı soğutma ayarının yapılışını göstermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olur. Takıldığınız noktalar ile ilgili yorum yazarak sorularınızı sorabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi