InkJet Nedir? InkJet Ne İşe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Yazıcı almak isteyenlerin karşısına çıkan ve ne işe yaradığını merak ettiği InkJet nedir? Çok kısaca özetlemek gerekirse; InkJet, mürekkep püskürtmeli yazıcı demektir. Genellikle evde kullanılan bu yazıcı modeli hem nokta vuruşlu yazıcılardan daha sessizdir hem de fotoğraf kalitesinde baskı yapabilir. Üstelik daha düşük maliyetlidir.

InkJet Çalışma Prensibi

Temel mantık hepsinde neredeyse aynı olmakla birlikte farklı markaların farklı teknikleri bulunuyor. Sıvı mürekkeple doldurulan kartuşlar kullanılarak baskı işlemi yapılır. Mürekkebin miktarını ayarlama ve kağıdın üstüne püskürtme işini ise özel yazma uçları sağlar. Söz konusu bu uçlar mikro tüp parçalardan meydana gelir ve elektronik sinyaller aracılığıyla çalışır.

Eskiden dolu bir kartuş kullanılarak en fazla birkaç çıkış alınabiliyordu fakat artık 500 sayfalık bir baskı yapmak bile mümkün. Bununla birlikte sayfalarda kullanılacak renkli mürekkebin yoğunluğu da sayfa sayısını etkiler. Kalitesi yüksek olsun derseniz, baskı kağıtlardan kullanın. Tabii ki fiyatı normal fotokopi kağıtlarına göre biraz daha pahalıdır.

Evde, ofiste ve okul ödevleri için mürekkep püskürtmeli yazıcılar işinizi fazlasıyla görür. Bunun yanı sıra, basım kağıdı ve kartuşun diğer yazıcılardan daha pahalı olduğunu belirtelim. Yine de baskılarda yüksek verim almak istiyorsanız, herkese tavsiye ederim.


Yayımlandı

kategorisi