İnternet Kullanılamıyor Hatası Kesin Çözüm

Merhabalar, bu yazıda internet kullanılamıyor şeklindeki hatanın en çok işe yaradığı bilinen çözüm yöntemlerini paylaşıyorum.

Bu sorunu yaşayan pek çok kişi modeme reset atarak veya modemin şifresini değiştirerek sorunu çözdüler. Ama bazılarında bu işe yaramadı.

Yine bir çok kişi de telefonda önce WiFi Direkt sonra da tüm uygulamaların ön belleğini temizleyerek bu hatayı düzeltti. Bunun için Ayarlar > Uygulamaları > Tercihleri Sıfırla yolunu izleyebilirsiniz.

Bazıları bu problemi Netflix kurduktan sonra yaşadığını belirtiyor. Ama birçok kişi de bu problemin sebebinin Turkcell Superonline olduğunu ifade ediyo.

Modemin IP adresini değiştirmek de etkili bir çözüm yolu olarak sunuluyor. Bunun için Ayarlar>Wifi>Bağlandığınız ağın özellikler kısmına gelin Ip Ayarları kısmı DHCP’den Statik’e Çevirin daha sonra gelen pencereden IP Adresinin son kısmını 1 veya 2 sayı arttırın. Böylece bu sorun tamamen çözülmüş olacak.

Android Telefonda İnternet Kullanılamıyor Probleminin Çözümü Resimli Anlatım

IP değiştirmekle uğraşmak yerine direk olarak Yönlendiriciyi yönet linkine tıklayın. Böylece aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi modemin giriş sayfayı açılacak.

Burada şifrenizi girerek modem arayüzüne giriş yapın. Ardından aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi önce Kablosuz seçeneğine sonra Kablosuz Ağ Güvenlik Ayarları seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfada hiçbir şeyi değiştirmeyin. Sadece 3 numaralı ok ile gösterilen Kaydet butonuna basın. Hepsi bu kadar sorun düzelecektir.

Yukarıda internet kullanılamıyor hatasının en kesin çözüm yollarını sunduk. Umarız işe yarar. Beğenirseniz sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmeyiniz.


Yayımlandı

kategorisi