Mahkeme sorgulama TC kimlik no ile dava sorgulama

Eğer tc kimlik no ile mahkeme sorgulaması yani dava sorgulama yapmak istiyorsanız, bunu nasıl yapacağınızı bu haberimizde kısaca anlatıyoruz.

Adliyenin hazırlık bürosunu arayın ve tc kimlik numaranızı vererek sorgulama yapmalarını isteyin. Fakat sadece aradığınız şehrin yada semtin mahkeme dosyaları kayıtlarını sorgulayabilirsiniz. Ayrıca pek çok adliye gizliliğe zeval gelmesin diye bu bilgileri paylaşmayabilir. Bundan dolayı avukatınız üzerinden veya adliyeye gidip bizzat kendiniz başvurmanız gerekir.

E-devlet sistemi üzerinden dava sorgulaması yapılabiliyor. E-devlet hesabınızla giriş yaptıktan sonra Kurumlar > Adalet bakanlığı > Mahkeme dava dosyası sorgulama adımlarını takip edin.

Dilerseniz alternatif olarak SMS göndererek de mahkeme dava dosyaları ve duruşmayla alakalı bilgileri edinebilirsiniz. Turkcell, Turk Telekom veya Vodafone operatörlerinin hepsinde TCKİMLİKNO TAM ABONE veya TCKİMLİKNO KİŞİSELABONE yazarak 4060’a abone olun. Fakat bu işlemi kendi adınıza kayıtlı bir telefon hattıyla yapmanız şart. Son olarak sms yoluyla yapılan bilgilendirmenin belirli bir ücreti olduğunu hatırlatalım.

Yukarıda sizlere Mahkeme sorgulama TC kimlik no ile dava sorgulama hakkında bilgiler sunduk. Umarız sizlere bir faydası dokunur. Yorumlarınızı ihmal etmeyin ve sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.


Yayımlandı

kategorisi