Metrekare Nasıl Yazılır? Klavyede M² Nasıl Yapılır?

Windows yüklü bilgisayarda metrekare nasıl yazılır? Klavye ile M² işareti (sembolü) nasıl yapılır? 

Metre bir uzunluk ölçüsü birimi iken, metrekare bir alan ölçüsü birimidir ve uluslararası standart birim olduğu için sıklıkla kullanılır.

Not Defteri, Word, Excel, PowerPoint, HTML düzenleyiciler, WordPress yazı editörü veya diğer programlarda metrekare işaretini şu şekilde yazıyoruz:

Önce klavyeden M harfini yazıyoruz ardından kare işaretini yapmak için klavyeden Alt + 0178 kısayol tuşuna basıyoruz.

Kare sembolü = Alt + 0178

Yani klavyede boşluk tuşunun solundaki Alt tuşuna basılı tutarak, klavyenin sağındaki Numepad alanından sırasıyla 0, 1, 7 ve 8 tuşlarına peş peşe basıyoruz.

Mesela 2’nin karesini yazmak için önce 2 tuşuna basıyoruz ardından Alt+0178 kısayol tuşuna basarak kare işaretini yazıyoruz. Böylece yan yana 2’nin karesi oluyor: 2²

Aynı şekilde metrekare yazmak için önce m harfine basıyoruz ardından Alt+0178 kısayol tuşuna basarak kare işaretini yazıyoruz. Böylece yan yana metrekare oluyor: m²

Yukarıda klavyede metrekare nasıl yazılır kısaca anlattık. Umarım faydalı olur. Yorumlarınızı eksik etmeyin. Bizi desteklemek için bu sayfayı Facebook, Twitter yada Instagram hesabınızda bir defaya mahsus paylaşmanızı rica ediyoruz. Teşekkürler ve hoşçakalın.


Yayımlandı

kategorisi