Ok İşareti Nasıl Yapılır? → ← ↑ ↓ Klavyede Şekilli Ok İşaretleri Emoji

Merhabalar, bu yazıda klavyede ok işareti nasıl yapılır kısaca anlatıyorum. Ok işaretleri emojileri için klavyede ayrı bir tuş bulunmadığından dolayı insanlar nasıl yapıldığını merak ediyor.

Bilgisayarda doküman hazırlarken, WhatsApp üzerinde mesajlaşırken yada sosyal medya hesaplarında paylaşım yaparken ok işaretlerini kullanmak için yapmanız gerekenleri özet geçiyorum.

Öncelikle en kolay yöntemini paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki ok işaretlerini fareyle seçip kopyalayarak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

→, ←, ↑,↓

Klavyeden Ok İşaretleri Nasıl Yazılır? (Kısayol Tuşları)


Eğer bu ok işaretlerini klavyeden kısayol tuşlarına basarak yazmak isterseniz, nasıl yapacağınız aşağıdaki listede gösterilmiştir.

  • Yukarı ok işareti  (↑)   ALT 24
  • Aşağı ok işareti    (↓)    ALT 25
  • Sağa ok işareti     (→)  ALT 26
  • Sola ok işareti      (←)  ALT 27
  • Çift yönlü ok işareti (↔) ALT 29

Yani klavyeden ALT tuşuna basılı tutarak, klavyenin sağındaki NumePad kısmından sırasıyla verilen tuşlara basmanız gerekiyor. Örneğin yukarı yönlü ok tuşunu yapmak için ALT tuşuna basın ve parmağı çekmeden basılı tutarken, NumePad alanından sırasıyla 2 ve 4 tuşlarına peş peşe basın. Hepsi bu kadar basit.

Diğer Şekilli Güzel Ok İşaretlerini Yazmak İçin


Karakter Eşlem tablosundan yararlanacağız. Bunun için Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Karakter Eşlem adımlarını izleyerek karakter eşlem tablosunu açın.

Burada Yazı Tipi bölümünden Wingdings 3 seçin ve karşınıza çıkan güzel ve şekilli ok işaretlerinden hoşunuza gidene fareyle tıklayarak seçin.

Sonrasında sırasıyla Seç ve Kopyala butonlarına bastıktan sonra artık istediğiniz yere yapıştırarak özgürce kullanabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi