Plakadan İsim Sorgulama Nasıl Yapılır? 2020

Bugünkü yazımızda sizlere plakadan isim sorgulama konusunda yardımcı olacağız. Böylece araç plakasına göre aracın sahibi nasıl öğrenilir kolayca anlamış olacaksınız.

Diyelim ki günün birinde birisi arabanıza çarparak kaçtı yada bir kazaya karışık kaçan bir arabaya tanık oldunuz. Bu arabanın ruhsat sahibinin kim olduğunu bilmek istiyorsanız, sadece e-devlet hesabınıza giriş yapmanız yeterlidir.

Eğer e-devlet şifreniz varsa, o zaman aşağıdaki adımları takip edin.

Araç Plakasından İsim Öğrenme

E-devlet üzerinden veya emniyetin sitesinden “plakadan isim sorgulama” işlemine son verilmiştir. Kişilerin gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle artık hiçbir yasal kurum veya şirket size bir plakanın sahibinin adını soyadını veremez. Çünkü bu bir suçtur.

Yine de bazı kişiler eğer emniyette çalışan bir akrabası yada tanıdığı varsa, o kişinin emniyet veritabanına girip gereken sorgulamayı yapması sayesinde plakadan isim sorgulaması yapabilir ve bir aracın gerçek sahibinin kim olduğunu öğrenebilir. Ama neticede bu da yasadışı yani suçtur.

Aynı şekilde bazıları sigorta şirketlerinde çalışan bir tanıdığı sayesinde bir plakanın kime ait olduğunu öğrenebilir. Fakat bu da aslında suçtur ve yapılmaması gerekir.

Yasal bir şekilde bir aracın sahibinin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız, yapacağınız tek şey bu plakayı emniyete şikayet etmek. Sadece bu şekilde plakanın sahibini bilebilirsiniz. Aksi takdirde size asla bilgi vermezler.

Bunların haricinde, SMS ile plaka sorgulaması yapabilirsiniz. Şuan için ücreti 7 lira fakat size verilen bilgilerde trafiğe çıkış tarihi, model yılı, cezaları ve hasar kaydı gibi şeyler var. Yani sms sorgulamasıyla aracın sahibinin ismini öğrenemezsiniz.


Yayımlandı

kategorisi