Türk Bayrağı Emoji ?? Telefonda PC’de (Android iPhone)

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve herkes sosyal medya hesabında Türk bayrağı emoji paylaşımı yapıyor. Eğer siz de onlara özeniyorsanız ve Twitter’da Facebook’ta Instagram’da YouTube’da veya WhatsApp’ta Türk bayrağı emojili paylaşımlar yapmak istiyorsanız, bunu nasıl yapacağınızı kısaca anlatıyorum.

Android’li telefonlarda ve iPhone’da Türkiye Bayrağı Emojisi Yapma


Bunu yapmanın 2 farklı yolu var. İlk yolu şu şekilde:

Aşağıda Türk bayrağı emoji simgesi gösterilmiştir.

Türk Bayrağı Emojisi: ☪ ??

Bu emojiyi fareyle seçin, kopyalayın ve dilediğiniz sosyal medya profilinizde mesaj yazma bölümüne yapıştırın. Böylece direk olarak simgeyi kullanmış olacaksınız.

Diğer yöntem ise TR kodunu kopyalamak ve mesaj alanına yapıştırmak. Bu da aynı şekilde mesajınızı yayınladığınız zaman yukarıdaki Türk bayrağı emojisini gösteriyor.

Bilgisayarda Türk Bayrağı Emoji Yapma


Öncelikle karakter eşlem tablosunu açmak için şu yolu takip edin: Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Karakter Eşlemi

Böylece aşağıdaki pencere açılacak.

Burada yazı tipi olarak MS Gothic seçin ve Unicode’a git kısmına 262A yazın. Böylece sol üst köşede ayyıldızlı Türk bayrağını göreceksiniz. Şimdi Seç ve Kopyala butonlarına basarak kopyalayıp dilediğiniz mesaj alanına yapıştırarak paylaşabilirsiniz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, 29 Ekim’de, Çanakkale Zaferi’ni anma gününde, 19 Mayıs’ta ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Türk bayrağı emojisini kullanabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi