2019 Fitre Fiyatı Ne Kadar 2024-2025 Güncel

2019 Fitre Fiyatı Ne Kadar?

Fitre, Ramazan ayının sonuna doğru ihtiyaç sahiplerine verilen bir sadaka türüdür. İslam’ın beş temel şartından biri olan fitre, kişinin bir günlük yiyecek ihtiyacını karşılayabilecek miktardadır.

2019 yılı için fitre miktarı, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 23 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu miktar, kişi başına ve bir günlük olarak belirlenmiştir. Yani, bir ailede 5 kişi varsa, fitre miktarı 23 TL x 5 = 115 TL olacaktır.

Fitre, Ramazan ayının sonuna doğru verilir. Ramazan ayının 29 veya 30. günü, güneşin batmasıyla fitre vakti başlar. Fitre, bayram namazına kadar verilebilir.

Fitre vermek, her Müslümanın yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Fitre vermekle, ihtiyaç sahiplerine yardım edilir ve Ramazan ayının bereketi paylaşılmış olur.

Fitrenin Önemi

Fitre, İslam’ın beş temel şartından biri olan zekatla yakından ilişkilidir. Fitre, zekat gibi, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla verilir. Ancak fitre, zekat gibi belirli bir miktarda verilmez. Fitre miktarı, kişinin bir günlük yiyecek ihtiyacını karşılayabilecek miktardadır.

Fitre, Ramazan ayının sonuna doğru verilir. Ramazan ayının sonuna doğru, insanlar bir yıllık oruçlarını tamamlamış ve Allah’a yaklaşmış olurlar. Bu dönemde fitre vermek, Allah’a olan yakınlığın bir göstergesidir.

Fitre vermekle, ihtiyaç sahiplerine yardım edilir ve Ramazan ayının bereketi paylaşılmış olur. Fitre ile ihtiyaç sahiplerine maddi bir destek sağlanmış olur. Ayrıca, fitre ile ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayının bereketi de paylaşılmış olur.

Fitre Kimlere Verilir?

Fitre, zengin olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için vermesi gereken bir ibadettir. Fitre, zengin olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin bir günlük yiyecek ihtiyacını karşılayabilecek miktardadır.

Fitre, şu kişilere verilir:

  • Fakir ve muhtaçlar
  • Yolcular
  • Esirler
  • Borçlular
  • İhtiyaç sahiplerine yardım eden kuruluşlar

Fitre, bu kişilere doğrudan veya ihtiyaç sahiplerine yardım eden kuruluşlar aracılığıyla verilebilir.

Fitrenin Veriliş Şekli

Fitre, nakit olarak veya ayni olarak verilebilir. Ayni olarak fitre vermek isteyenler, bu miktarı gıda, giyecek veya diğer ihtiyaç maddeleri olarak verebilirler.

Fitre, nakit olarak verilecekse, bu miktar, fitrenin verileceği gün itibarıyla belirlenir. Ayni olarak verilecekse, bu miktar, fitrenin verileceği gün itibarıyla belirlenen gıda fiyatları esas alınarak belirlenir.

Fitrenin Dışında Verilebilecek Diğer Sadakalar

Fitre, Ramazan ayının sonuna doğru verilen bir sadaka türüdür. Fitrenin dışında, Ramazan ayı boyunca da ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla sadaka verilebilir.

Bu sadakalar, fitre gibi belirli bir miktarda verilmez. Kişi, kendi imkânları doğrultusunda sadaka verebilir.

Ramazan ayı boyunca verilebilecek sadakalar şunlardır:

  • Zekat
  • Sadaka-i fıtır
  • Fidye
  • İftar yemeği vermek
  • İhtiyaç sahiplerine bayramlık hediye vermek

Bu sadakalar ile ihtiyaç sahiplerine yardım edilir ve Ramazan ayının bereketi paylaşılmış olur.


Yayımlandı

kategorisi