Adobe Flash Player Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yüklenir?

Dünyanın en popüler yazılımlarından biri olan Adobe Flash Player nedir ve ne işe yarar biliyor musunuz? Henüz bilmeyenler için kısaca anlatalım.

Bilgisayarda Flash ile hazırlanan oyunları oynamak veya Flash ile oluşturulan içeriği görüntülemek için Adobe Flash Player yazılımı kullanılır.

Adobe Flash Player İle Hangi Uygulamalar ve İçerikler Hazırlanıyor?

Başta Flash reklamlar olmak üzere, Flash oyun sitelerindeki oyunlar, bazı sitelerdeki videolar ve müzikler, hatta bazı sitelerin kodlanması bile Flash teknolojisiyle oluşturulur. Ayrıca sosyal medya sitelerinde bile Flash eklentisi gerekebiliyor.

Adobe Flash Player hangi platformlar ile uyumludur?

Bu yazılım aslında web tabanlıdır. Yani Chrome yada Firefox gibi web tarayıcıların üzerinde Flash içerikleri çalıştırır.

Adobe Systems şirketinin geliştirdiği bu yazılım Windows, Linux, Solaris ve Pocket PC sistemlerde çalışır ve Internet Explorer, Yandex, Opera Safari, Google Chrome ve Firefox gibi tarayıcıları destekler.

Adobe Flash Player nasıl yüklenir? Ne zaman yüklemek gerekir?

Bilgisayarınızda online oynanan basit oyun sitelerine girdiğiniz zaman oyunlar açılmıyorsa, o zaman Adobe Flash Player yazılımı yok demektir ve buraya tıklayarak hemen bilgisayara indirip ardından yükleyebilirsiniz.

Aslında Google Chrome tarayıcısına Adobe Flash Player yüklemenize gerek yoktur. Zaten isteseniz bile yükleyemezsiniz. Çünkü zaten bu tarayıcının içerisinde hazır olarak gelen bir Adobe Flash Player yazılımı bulunuyor ve Chrome tarayıcısını güncellediğiniz zaman Adobe Flash Player da güncellenmiş oluyor.

Bunun haricinde eğer bilgisayara format atarsanız yada yeni bir bilgisayar alırsanız,  sorun yaşamamak için Adobe Flash Player yazılımını yüklemenizde fayda var.


Yayımlandı

kategorisi