Aliexpress Kargo Takip ve Numara İle Sipariş Takibi Nasıl Yapılır?

Merhabalar, bu yazıda Aliexpress kargo takip nasıl yapılır ve Aliexpress.com sitesinden alınan bir ürünün sipariş takibi sorgulaması numara ile nasıl yapılır kısaca anlatıyoruz.

Dünya’nın ikinci büyük üreticisi olan Çin gittikçe ABD’nin koltuğunu sallamaya başladı. Öyle ki artık ülkemizde bile AliExpress sitesi üzerinden her gün binlerce alışveriş yapılmakta ve kargo gemilerine yüklenen bu ürünler yaklaşık 2 hafta ile 1 ay arasında sahiplerine teslim edilmektedir.

Aliexpress.com Sitesinde Kargo Takibi


Bunu yapmanın iki farklı yolu bulunuyor.

Aliexpress.com sitesinde bir ürünün ödemesini yaparak satın aldığınız zaman My Order (Siparişlerim) sayfasını açarak orada satın aldığınız ürünlerin listesini görebilirsiniz.

My Order sayfasında ürünün üzerinde View Detail yazan linke tıklayın. Bu link üstteki resimde kırmızı renkli ok ile gösterilmiştir. Böylece aşağıda gördüğünüz sayfa açılıyor.

Bu sayfanın sağ alt köşesindeki View Delivery Detail butonuna tıklayınca açılan ekranda kargonun son durumu gösteriliyor yani kargo takibi yapabiliyorsunuz.

Ayrıca bu sayfada sol tarafta Tracking Number altında kargo takip numarası yer almaktadır. Yukarıdaki resimde gösterilmiştir. Bu kargo takip numarasını kopyalayın ve 17TRACK isimli ücretsiz mobil uygulamayı yükleyerek bu uygulamanın ana ekranına yapıştırıp sorgulayın.

Böylece aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi kargonun anbean takibini yapabilirsiniz. Ayrıca size kargonun durumu değiştiği zaman anında bildirim vermektedir.

17TRACK Yükle (iPhone için)

17TRACK Yükle (Android için)

Yukarıda sizlere AliExpress alışverişlerinde kargo takibi nasıl yapılır kısaca anlatmaya çalıştık. Takıldığınız yerleri veya sorularınızı yorum yazarak bize iletebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi