Amazon Alışveriş Yapmak Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

Merhabalar, bildiğiniz gibi geçen seneden itibaren ünlü alışveriş sitesi Amazon artık Türkiye’de hizmet veriyor. Pek çok insan Amazon’dan nasıl alışveriş yapılır hala bilmiyor ve güvenli olup olmayacağını yada gümrük vergisi oranlarından habersiz. Bu yazıda bilmeniz gereken her şeyi kısaca anlatıyoruz.

Öncelikle buraya tıklayarak Amazon’un Türkiye sitesini açın.

Sayfanın sağ üst köşesindeki Hesap ve Listeler menüsüne tıklayın ve açılan menüde Buradan başlayın yazan linke tıklayın. Alttaki resimde bu işlem 1 ve 2 numaralı oklar ile gösterildi.

Karşınıza aşağıdaki form çıkacak ve burada ad, soyad, e-posta adresi ve şifre gibi bilgileri doğru bir şekilde girerek alt kısımdaki Amazon hesabınızı oluşturun yazan butona tıklayın.

Sonrasında aşağıdaki sayfa açılacak ve az önce girmiş olduğunuz e-posta adresinize onay kodunu içeren bir mail gönderilecek. E-posta gelen kutusunu açın ve bu kodu kopyalayıp aşağıdaki resimde gördüğünüz ilgili alana girerek Doğrula yazan butona tıklayın. Böylece yeni bir hesap açmış olacaksınız.

Ardından ana sayfayı açın ve sağ üst köşedeki Hesap ve Listeler menüsünü tekrar açarak bu defa Hesabım seçeneğine tıklayın. Karşınıza gelen sayfada ise Adres seçeneğine tıklayın. Bu işlemler aşağıdaki resimde 3, 4 ve 5 numaralı oklar ile gösterildi.

Açılan sayfada ülke, ad, soyad, şehir, ilçe, mahalle, posta kodu, açık adres ve cep numarası gibi bilgileri doğru bir şekilde girin.

Ardından Adres Ekle butonuna tıklayarak bu adresi kaydedin.

Artık alışverişlerinizde bu adres kullanılacak. Dilerseniz ikinci bir adres mesela iş adresi falan ekleyebilirsiniz.

Bundan sonrası zaten bildiğiniz gibi. İstediğiniz bir ürünü aratıp bulun ve sepete ekleyin.

Sonrasında sağ üst köşedeki sepet simgesine tıklayın ve açılan sayfadan Alışverişi Tamamla yazan butona tıklayın.

Ardından adres seçimi yapın ve kredi kartı bilgilerinizi girerek alışverişi tamamlayın.

Eğer aradığınız bir ürün Amazon Türkiye’de yani Amazon.com.tr sitesinde yoksa, o zaman başka bir ülkenin Amazon sitesinde bulabilirsiniz.

Mesela İngiltere’nin Amazon sitesi olan Amazon.co.uk üzerinde dilediğiniz bir ürünü bulup kendi Amazon hesabınız üzerinden direk satın alabilirsiniz.

Fakat bu sırada almak istediğiniz üründen kesilecek olan gümrük vergisini de mutlaka hesaba katın. Çünkü bazı ürünlerde kar edeceğinizi düşünürken, gümrük vergisinden dolayı zarar edebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi