Anakart Modeli Öğrenme En Kolay Yolu

Anakart bilgisayardaki diğer bileşenlerin uyum içinde çalışmasını sağlayan parçadır. Bu sayfada bilgisayarda kullanılan anakart modelini öğrenmenin en kolay yolunu sunuyoruz. Eğer siz de hangi marka ve hangi model ekran kartını kullanıyorum diye merak ediyorsanız, mümkün olan en basit yöntemi anlatıyoruz.

Öncelikle buraya tıklayarak CPU-Z isimli ücretsiz programı indirin. Portable türünde yani kurulum gerektirmeyen bir programdır. İndirdiğiniz zip arşivinin içinde 2 adet EXE dosyası bulunuyor. Eğer sisteminizin mimarisi 32-bit ise, cpuz_x32.exe dosyasına çift tıklayarak çalıştırın. Eğer sisteminizin mimarisi 64-bit ise o zaman cpuz_x64.exe dosyasına çift tıklayarak çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki resimde gördüğünüz pencere çıkacak.

Burada öncelikle 1 numaralı ok işaretiyle gösterilen Mainboard sekmesine tıklayın. Açılan sekmede sadece ekran kartı bilgilerine yer verilmektedir.

2 numaralı ok işaretiyle gösterilen Manufacturer ve Model alanlarında anakartınızın üreticisi ve model bilgisini görebilirsiniz. Yukarıdaki resimde verilen örnekte anakartımızın üreticisi yani markası ASUSTeK modeli ise Z170-K olarak görülüyor.

Bu program portable yani kurulumsuz olduğu için asla sisteminize zarar veremez, bilgisayarı yavaşlatamaz, kasma yapamaz ve diğer programlar gibi işiniz bittikten sonra kaldırmanız gerekmez. Programı kapattığınız anda sistemde hiçbir izi kalmaz. Portable programların en güzel tarafı zaten budur.

Dolayısıyla bence anakart modeli öğrenmenin en kolay ve en basit yolu CPU-Z programıdır. Herkese tavsiye ederim.

Yine de içiniz rahat etsin diye bu programın kurulum dosyasını virustotal.com üzerinde güvenlik taramasından geçirdim ve sonuç %100 temiz çıktı. Dilerseniz sonuç raporuna buradan bakabilirsiniz. Zaten bu programı Gezginler.Net sitesinden indirerek kendi sunucumuza yükledim ve direk olarak indirmeniz için kolaylık sağladım. Gezginler.Net sitesinde asla virüslü program olmaz.


Yayımlandı

kategorisi