Android DNS Değiştirme Nasıl Yapılır? Yasaklı Sitelere Giriş İçin

Merhaba değerli takipçimiz, bugünkü yazımızda Android DNS değiştirme konusunda resimli anlatım yapıyoruz.

Öncelikle Android’li telefonda yada tablette Ayarlar’ı açıp WiFi seçeneğine dokunun. Açılan ekranda bağlanabileceğiniz kablosuz ağlar listelenecek.

Şuanda bağlı olduğunuz kablosuz ağın isminin üzerine 5 saniye kadar basılı tutun ve açılan menüden Ağ Ayarlarını Yönet’e basın. Alttaki resimde 1 numaralı ok ile gösterildi.

Ardından açılan ekranda Gelişmiş seçenekleri göster seçeneğinin kutusunu işaretleyin. Aşağıdaki resimde 2 numarayla gösterilmiştir.

Karşınıza çıkan ekranda 3 numaralı okla gösterilen IP ayarları kısmını Statik olarak seçin. Böylece alt tarafında yeni seçenekler açılacak.

Ardından DNS 1 alanına 8.8.8.8 ve DNS 2 alanına 8.8.4.4 adreslerini girin. Bunlar Google DNS adresleridir ve genellikle insanlar dns değiştirip yasaklı sitelere girmek için bunları kullanır.

Son olarak 5 numarayla gösterilen KAYDET butonuna basarak çıkın.

Böylece artık Android cihazında dns adresini değiştirmiş oldunuz ve hem anonim gezintinin yani kimliğinizi gizleyerek internette dolaşmanın tadını çıkaracaksınız, hem de Türkiye’de engellenen sitelere rahatça giriş yapabileceksiniz.


Yayımlandı

kategorisi