Android Güvenli Moddan Çıkış, Güvenli Mod Nasıl Kapatılır?

Android telefonlarda normalde pek çok sorunun çözümü için kullanılan güvenli modda başlatma özelliği, sorun çözüldükten sonra pek çok kişi için güvenli modu kapatma (kaldırma) noktasında sıkıntı olabiliyor.

Eğer siz de Android cihazlarda güvenli moddan nasıl çıkılır bilmiyorsanız, burada bunu yapmanın farklı birkaç yolunu kısaca anlatıyoruz.

Telefonda Güvenli Moddan Çıkma (Kapatma) Nasıl Yapılır?


Güvenli moddan çıkış yaparak normal moda geri dönmek için telefonun üzerindeki güç düğmesine basılı tutun ve birkaç saniye bekleyin. Böylece aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi size birkaç seçenek sunacak.

Restart seçeneğine basın. Böylece cihazı yeniden başlatacak ve otomatik olarak güvenli moddan çıkmış olacak.

Diğer bir alternatif çözüm yöntemi ise bildirim panelini kullanmaktır. Cihazı güvenli modda açarsanız, üst menüde bu durumu bildiren bir bildirim göreceksiniz. Aşağıdaki resimde bu bildirim gösterilmiştir.

Burada Safe mode enabled yani güvenli mod etkin mesajı veriliyor. Ayrıca hemen altındaki Tap here to disable Safe mode yani buraya dokunarak güvenli modu kapatabilirsiniz deniyor. Bildirimin içeriğinde de belirtildiği gibi, bu bildirimin üzerine dokunarak güvenli moddan çıkış yapabilirsiniz.

Son olarak sizlere üçüncü bir yöntemden söz etmek istiyorum.

  1. Cihazı kapatın
  2. Güç düğmesine basılı tutun
  3. Ekranda logoyu görünce güç düğmesini bırakın
  4. Hemen ardından çok hızlı bir şekilde Ses Kısma düğmesine basılı tutun

Böylece biraz sonra ekranda Güvenli mod kapatıldı veya buna benzer bir mesaj göreceksiniz.


Yayımlandı

kategorisi