Android Rehberden Silinen Numarayı Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Bazen Android’li telefonun rehberinden sildiğimiz numaraya tekrar ihtiyacımız olabilir veya yanlışlıkla silmiş olabiliriz. Böyle durumlar için rehberden silinen numarayı geri getirme konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Android telefonlarda rehberden silinen numaralar nasıl bulunur?


Öncelikle ilk denememiz gereken şey Google üzerinden rehberi geri yüklemek olmalıdır. Evet Google rehberin yada rehberdeki bazı numaraların istemeden silinebileceğini göz önünde bulundurarak böyle bir harika hizmet başlatmış.

Android’li telefonda Ayarlar‘ı açın ve Google seçeneğine dokunun.

Açılan menüde Kurulum ve geri yükleme seçeneğine giriş yapın.

Bir sonraki adımda Kişileri geri yükleyin yazan seçeneğe basın.

Son olarak Google Kişiler yada Cihaz yedekleme seçeneğinden faydalanarak kişileri geri yükleyin.

 

Android Uygulama: Deleted contact recovery


Rehberde kaybolan yada silinen kişilerin numaralarını bulmak ve geri yüklemek için kullanabileceğiniz harika bir uygulamadır. Cihazı sıfırladıktan sonra yani format attıktan sonra bile numaraları kurtarabilir.

Fakat uygulamayı yükledikten sonra ilk olarak Login seçeneğine basıp, Facebook hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor.
Giriş yaptıktan sonra Recover Contacts seçeneğine basın ve bulduğu tüm kişileri numaralarıyla birlikte gösterecek. Bu kişilerden kurtarmak yani geri yüklemek istediğinizin sağında yer alan SAVE butonuna basmanız yeterlidir.

Google Kişiler

Bir sonraki adımda yapacağımız şey Google Kişiler’e göz atmak. Çünkü Google telefondaki rehberi belirli aralıklarla yedekler. Eğer yakın zamanda sildiğiniz bir numarayı tekrar bulmak istiyorsanız, en kısa sürede Google Kişiler sayfasına bakarak senkronizasyon yani eşitleme gerçekleşmeden önce bunu başarabilirsiniz.

Google Kişiler sayfasına gitmek için buraya tıklayın ve eğer giriş yapmadıysanız giriş yapmanız gerekecek.


Yayımlandı

kategorisi