Aöf Kayıt Yenileme Ücreti 2024-2025 Güncel

AÖF Kayıt Yenileme Ücreti 2023-2024

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), Türkiye’nin en büyük açıköğretim kurumudur. 1982 yılında kurulan AÖF, her yıl binlerce öğrenciye lisans ve önlisans düzeyinde eğitim vermektedir.

AÖF’de eğitim gören öğrencilerin, her yarıyıl sonunda kayıt yenileme işlemi yapmaları gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemi, öğrencilerin öğrenimlerine devam edebilmeleri için zorunludur.

AÖF kayıt yenileme ücreti, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranına göre belirlenmektedir. 2023-2024 yılı AÖF kayıt yenileme ücreti, aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Program Ücret
Açıköğretim Fakültesi 1.180,00 TL – 1.226,00 TL
İktisat Fakültesi 1.180,00 TL – 1.226,00 TL
İşletme Fakültesi 1.180,00 TL – 1.226,00 TL

Kayıt yenileme ücreti, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin (AÖS) internet sayfası üzerinden ödenebilmektedir. Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmek için, öğrencilerin öncelikle AÖS kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. AÖS internet sayfasına girin.
  2. Kullanıcı adı ve şifrenizi girin.
  3. “Kayıt Yenileme” sekmesine tıklayın.
  4. “Kayıt Yenileme Bilgileri” sayfasında, kayıt yenilemek istediğiniz dersleri seçin.
  5. “Kayıt Yenileme Ücreti” sayfasında, ödeme yapacağınız bankayı ve ödeme yöntemini seçin.
  6. “Ödeme” butonuna tıklayın.

Ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, kayıt yenileme işleminiz tamamlanacaktır.

Kayıt Yenileme Ücretinde İndirim Olan Durumlar

AÖF kayıt yenileme ücretinde bazı durumlarda indirim uygulanmaktadır. Bu indirimlerden yararlanmak için, öğrencilerin aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekmektedir:

  • Engelli öğrenciler: %40 ve üzeri engelli olan öğrenciler, kayıt yenileme ücretinden %50 indirimden yararlanabilmektedir.
  • Şehit ve gazi yakınları: Şehit ve gazi yakını olan öğrenciler, kayıt yenileme ücretinden %25 indirimden yararlanabilmektedir.
  • Açıköğretim Fakültesi’nde öğrenim gören öğrenciler: Açıköğretim Fakültesi’nde öğrenim gören öğrenciler, kayıt yenileme ücretinden %10 indirimden yararlanabilmektedir.

Bu indirimlerden yararlanmak için, öğrencilerin kayıt yenileme işlemi sırasında gerekli belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Kayıt Yenileme Ücretinin Ödenmemesi

Kayıt yenileme ücretini belirtilen süre içinde ödemeyen öğrenciler, o yarıyılda ders alamazlar. Kayıt yenileme ücretini ödemeden derslere devam eden öğrencilerin, dersleri geçersiz sayılır.

Kayıt yenileme ücretini geç ödeyen öğrenciler, ek ödeme yapmak zorundadır. Ek ödeme oranı, kayıt yenileme ücretinin %5’idir.

Kayıt Yenileme İşleminin Yapılması

AÖF kayıt yenileme işlemi, her yarıyıl sonunda belirlenen tarihler arasında yapılmaktadır. 2023-2024 yılı Güz Yarıyılı için kayıt yenileme işlemi, 1 Ağustos – 15 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt yenileme işlemini zamanında gerçekleştirmeyen öğrenciler, o yarıyılda ders alamazlar.


Yayımlandı

kategorisi