Bağlantınız Gizli Değil Hatası Kesin Çözüm Yöntemleri 2020

Bu hatanın nedeni web tarayıcısının SSL denilen güvenli bağlantıyı sağlamaya çalışırken oluşan bir doğrulama hatası nedeniyle sizi korumaya çalışmasıdır. Bu hata genellikle Google Chrome tarayıcısında olmaktadır ama diğer tarayıcılarda bile ortaya çıktığı görülmüştür.

Bu yazıda bağlantınız gizli değil şeklindeki hatanın denenmiş ve işe yaradığı tespit edilmiş en iyi çözüm yollarını paylaşıyoruz.

Peki bağlantınız gizli değil hatasının nedenleri nelerdir?

  1. SSL sertifikası tıpkı alan adı (domain) gibi belirli bir süreliğine alınmaktadır. Söz gelimi eğer 1 seneliğine SSL sertifikası satın alınmışsa ve 1 senenin sonunda yenileme yapılmamış ise, bağlantınız gizli değil hatası ortaya çıkar.
  2. Satın aldığınız alan adı eğer alt alan adları için geçerli değilse, yine bu hatayla karşılaşırsınız. Bazen indirimlerle ucuza satılan SSL sertifikaları bu tarz olmaktadır.
  3. Popüler web tarayıcılar yalnızca güvenli olan kurumların SSL sertifikasına izin verir. Eğer güvensiz bir kurum tespit ederse, bu hatayı görürsünüz.

Peki bağlantınız gizli değil hatasının çözüm yolları nelerdir?

Sayfayı yenilemek genellikle işe yarar. Çünkü SSL sertifikası yeniden çıkarılabilir yada web tarayıcısı sunucuya istek yollarken başarısız olabilir. Böyle durumlarda sayfayı yenilemek sorunu çözer.

İnternet kafelerde, okulda ve hava alanı gibi yerlerde ortak WiFi ağına bağlanırsanız, bu tarz hataları görebilirsiniz. Dolayısıyla ortak WiFi ağına bağlanmadan deneyin.

Gizli mod ile siteye girmeyi deneyin. Eğer ise yararsa, o zaman aşağıdaki tavsiyeyi uygulayın.

Web tarayıcınızın geçmişini temizleyin, çerezleri silin ve önbelleği temizleyin.

Web tarayıcılar SSL doğrulaması için sizin bilgisayarın saatine ve tarihine bakar. Dolayısıyla eğer saat ve tarihiniz doğru ayarlanmamış ise bu tarz hataya yol açabilir.

Bazen de kullandığımız antivirüs programında bulunan SSL tarama özelliği yüzünden güvensiz gördüğü SSL sertifikalarını otomatik engeller. Dolayısıyla antivirüs programının SSL tarama özelliğini devre dışı bırakın ve tekrar siteye girmeyi deneyin.

Aslında bu hata siteye girmenizi engellemez, sadece uyarı gösterir. Yani dilerseniz hala siteye girebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Gelişmiş seçeneğine tıkladıktan sonra devam et seçeneğine tıklamak. Ama siteye girmeyi tercih ettiğiniz için, başınıza gelebilecek muhtemel zararlarda sorumluluk size aittir.

Masaüstündeki Chrome kısayol simgesine sağ tıklayıp Özellikler‘e tıklayın ve açılan pencerede Hedef kısmının sonuna –ignore-certificate-errors ekleyerek Tamam‘a basın. Böylece artık SSL sertifika hatalarını görmezden geleceği için rahatça siteye giriş yapacaksınız.

Yukarıda bağlantınız gizli değil hatasının çözüm yöntemleri hakkında bilgiler sunduk. Umarız faydalı olur.


Yayımlandı

kategorisi

,