Beko buzdolabı ünlem işareti yanıp sönüyor

Telefon Haber olarak teknik servis bölümümüzde beyaz eşyalar ile alakalı sorularınıza yanıtlar vermeye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu makalemizde Beko buzdolabı ünlem işareti yanıp sönüyor ne yapmalıyım diye soran tüketiciler için kısa ve öz bir cevap hazırladık ve izninizle lafı dolandırmadan sadede gelmek istiyoruz.

Değerli arkadaşlar hem Beko marka buzdolaplarında hem de diğer markalara ait buzdolabı modellerinde kırmızı renkli ünlem işareti yanıp sönüyorsa, buzdolabının içerisi normalden fazla ısınmış yani sıcaklık artmış demektir.

Bu durum yiyeceklerin bozulmasına yol açabilir veya buzdolabınızda ciddi bir arızanın işareti de olabilir.

İlk yapmanız gereken şey öncelikle dolabın fişini prizden çekmek ve kapılarını açık bırakarak 24 saat boyunca havalanmasını sağlamak. Böylece içerideki buzlar eriyip çözülecek ve dolap iyice dinlenmiş olacak. Eğer buzlanma ve karlanmanın yol açtığı gaz kanalının tıkanması veya su tahliye kanalının tıkanması gibi sorunlar varsa, bunlar da kendiliğinden ortadan kalkmış olacak.

Eğer bir gün sonra dinlenmiş haldeyken bile sorun devam ediyorsa, buzdolabının arka kapağını çıkartarak tahliye borusunun tıkalı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ama bu biraz zahmetli bir iş olacaktır.

Ayrıca dolabın içindeki fan da bozulmuş olabilir. Çünkü bu fan soğuk havayı dolabın içerisine eşit olarak yaymakla görevlidir. Eğer fan bozulursa, dolabın soğutucu kısmı gittikçe ısınabilir.

Son olarak buzdolabınızın motorunun yanmış olma ihtimali de var. Böyle bir durumda motorunu yaptırmanın masrafı yeni bir buzdolabı almanın masrafına oldukça yakın olabilir.

Dolayısıyla bu önerilerin ardından sorun devam ederse, hemen müşteri hizmetlerine bağlanarak teknik servisi eve yollamasını isteyin.


Yayımlandı

kategorisi