Bilgisayar iPhone’u Görmüyor Çözümü

Normalde veri kablosunu taktığınız anda bilgisayar iPhone’u görür ve bağlantı kurulur. Ama eğer bilgisayar iPhone’u görmüyor ise sorunun nedeni ve çözümü noktasında sizlere yardımcı olacağız.

Öncelikle telefonu bilgisayara bağladığınız anda aşağıdaki resimde gördüğünüz ekran açılır ve bu bilgisayara güvenilsin mi diye sorar. Burada Güven butonuna basıp izin verin.

Ardından masaüstündeki Bilgisayarım simgesine çift tıklayınca açılan pencerede iPhone simgesini göreceksiniz. Bu simgeye tıklayarak telefondaki dosyalara, fotoğraf ve videolara erişim sağlayabilir veya iTunes üzerinden telefonu yönetebilirsiniz.

Ama eğer bilgisayara güven onayı vermenize rağmen hala bağlanamıyorsanız, aşağıdaki çözüm yöntemlerini sırayla uygulayın:

  1. İlk olarak ekran kilidini açarak deneyin çünkü parola koruması olduğu için dosyalara erişim engellenebilir.
  2. Başka bir kablo takarak test edin çünkü kablonuz bozulmuş olabilir. Telefonu şarj etse bile veri aktarımında başarısız olabilir.
  3. Antivirüs programınız engelliyor olabilir. 15 dakikalığına güvenlik kalkanlarını devre dışı bırakarak tekrar deneyin.
  4. Belki de sürücü problemi vardır. Bilgisayarım‘a sağ tıklayıp Aygıt Yöneticisini açın  ve eğer iPhone üzerinde sarı ünlem işareti varsa, iTunes programını kaldırıp tekrar yükleyin.

Bunlar problemi gidermedi ise, o zaman Apple USB sürücüsünü güncelleyeceğiz:

Bilgisayarım simgesinin üzerine sağ tıklayın ve açılan menüden Aygıt Yöneticisi seçeneğine tıklayın.

Açılan pencerede Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri seçeneğine tıklayın. Hemen alt tarafında açılan seçeneklerden Apple Mobile Device USB Driver seçeneğine sağ tıklayın ve Sürücü Yazılımını Güncelleştir seçeneğine tıklayın.

Karşınıza gelen pencerede Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara seçeneğine tıklayın. Alttaki pencere açılacak ve Gözat butonuna basınca yeni bir ufak pencere daha çıkacak.

Burada C>Program Files> Common Files > Apple > Mobile Device Files > Driver‘i seçip Tamam deyin.

Ardından İleri butonuna basarak sürücüyü yükleyin. Sorunun çözülmüş olması gerekiyor. Geçmiş olsun.

Yok eğer tüm bu çözüm yollarına rağmen sorun hala devam ediyorsa, o zaman cihazı fabrika ayarlarına geri döndürmekten başka bir çare yok.

Yukarıda bilgisayar iPhone’u görmüyor diyenler için detaylı bir resimli anlatım sunduk. İnşallah sizin yaşadığınız bu sorunu çözmek için yeterli olur.


Yayımlandı

kategorisi