Bilgisayarda Donan ve Yanıt Vermeyen Programı Kapatma

Selam arkadaşlar, bu yazıda bilgisayarda donan programı ve yanıt vermeyen programı kapatma konusunda sizlere yardımcı olacağım. Sizden gelen yorumlarda falanca program donuyor, yanıt vermiyor, kapatamıyorum ve nasıl kapatılır gibi sorulardan dolayı böyle bir makale hazırlamayı uygun gördüm. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan sadede gelelim.

Programlar Neden Donar, Takılır ve Yanıt Vermez?


Öncelikle her bilgisayarın RAM bellek ve işlemci kapasitesi anlamında bir sınırı olduğunu belirtelim.

Eğer arka planda çok fazla program, servis, hizmet, uygulama ve oyun açık ise, örneğin Chrome tarayıcısında 50 tane sekmeyi aynı anda açtıysanız, bilgisayarın kasması ve donması son derece normal.

Belleği çok fazla harcayan ve kaynakları aşırı tüketen bir program çalıştırdığınız zaman, doğal olarak diğer programların çalışmasını sekteye uğratabilir yani donma ve kasmaya yol açabilir.

Düşük işlemci gücü ve düşük RAM kapasitesi genellikle bu tarz problemlere neden olur.

Binlerce satırdan oluşan bir Excel tablosunu açmak da bilgisayarı aşırı kasacağı için Excel programının donmasına sebep olabilir.

Güncellenmesi gereken ve artık desteklenmeyen programları yada dokümanları açmak da bu gibi donma ve yanıt vermeme durumlarına yol açabilir.

Donan Program Nasıl Kapatılır?


Klavyede CTRL + ALT + DELETE tuşlarına birlikte basın. Böylece aşağıdaki ekran karşınıza gelecek.

Bu ekranda Görev Yöneticisi seçeneğine tıklayın. Aşağıdaki pencere açılacak.

Burada donan program hangisi ise onun üzerine fareyle sağ tıklayın ve açılan menüden Görevi sonlandır seçeneğine tıklayın.

Hepsi bu kadar arkadaşlar. Bu en garanti yoldur. Bilgisayar ne kadar donarsa donsun yada yanıt vermezse vermesin, yine de bu yöntem işe yarar.


Yayımlandı

kategorisi