Bilgisayarda Ses Açmanın Kısayolu, Ses Kontrol Programı Windows 10

Eski mekanik klavyemde sesi açmak ve kısmak için döndürülebilir tekerlek şeklinde ayrı bir tuş vardı ve ben adeta bu tuşa bağımlıydım. O kadar çok alışmıştım ki, başka bir bilgisayara geçtiğimde sesi kontrol etmekte çok zorlanıyordum.

Kendime son model ve tam profesyonel bir mekanik klavye alınca bu tuşa veda etmek zorunda kaldım ve kendimi deyim yerindeyse tam bir boşlukta hissettim. Yeni klavyemde sesi açmak ve kısmak için iki ayrı tuş vardı fakat bunları aktif etmek için yani örneğin sesi açmak için FN tuşuna basılı tutarak F3 tuşuna basmam gerekiyordu. Bu da haliyle yorucu ve sıkıcı bir işti.

Ne yapıp edip bu işe kesin ve kalıcı bir çözüm bulmam gerekiyor diye düşündüm ve Google üzerinden araştırmaya başladım. Çok geçmeden Volumouse isimli ücretsiz programa ulaştım.

Ücretsiz programlarıyla ünlü olan Nirsoft tarafından üretilen Volumouse sayesinde bilgisayarın ses şiddetini kontrol etmek yani sesi yönetmek gerçekten çok kolay. Bu iş için farenin tekerleğini ve kendi seçeceğiniz ikinci bir klavye tuşun kullanıyorsunuz.

Öncelikle buraya tıklayarak 64-bit versiyonunu veya buraya tıklayarak 32-bit versiyonunu indirin. Zaten portable olduğu için kurulum işlemine gerek yoktur. Sadece EXE dosyasına çift tıklayarak doğrudan çalıştırıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

İndirdiğiniz zip arşivinin içindeki exe dosyasına çift tıklayarak çalıştırdığınız zaman aşağıdaki resimde gördüğünüz pencere açılacak. Bu pencerede benim kullandığım ayarlar aşağıdaki gibidir.

Burada tekerleği döndürürken sesi açmak veya kısmak için yardımcı tuş olarak 1 numaralı ok ile gösterilen yerden Ctrl key is down seçeneğini seçtim. Böylece klavyeden Ctrl tuşuna basılı tutup, tekerleği ileri doğru döndürerek sesi açabilirim.

Siz isterseniz alternatif olarak Shift tuşunu Alt tuşunu yada başka bir tuşu seçebilirsiniz.

Volumouse programını virustotal.com sitesine yükledim ve %100 temiz yani güvenli çıktı. Dilerseniz rapora buradan bakabilirsiniz.

2 numaralı ok ile gösterilen Load Volumouse at startup seçeneğini işaretledim. Böylece bilgisayar her açıldığında Volumouse programı otomatik olarak çalışacak ve ben de bu muhteşem kısayoldan yararlanmaya devam edeceğim.

Son olarak OK butonuna basıp ayarları kaydettim. Hepsi bu kadar basit arkadaşlar.

Yukarıda bilgisayarda ses açmanın kısayolunu gösterdik. Umarız faydalı olur.


Yayımlandı

kategorisi