Chp Bayrak Kaldırma 2024-2025 Güncel

CHP’nin Bayrak Kaldırma Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2023 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, parti binalarına ve il-ilçe teşkilatlarına Türk bayrağı astı. Bu hamle, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından eleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz öncesinde parti binalarına asılan bayrakların kaldırılmasının “utanç verici” olduğunu belirterek, “Bayrağımızı asmak bizim hakkımızdır” dedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca, “Bayrak bizim ortak değerimizdir. Bayrağımızı kimseye indirtmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin bayrak asma kararı, Türkiye’de siyasi bir tartışma başlattı. AKP’li bazı isimler, CHP’nin bayrak asma kararını “provokasyon” olarak nitelendirdi. CHP’li bazı isimler ise, bayrak asma kararını “ülke sevgisi” olarak değerlendirdi.

Bayrak Kaldırma Kararı Nasıl Alındı?

CHP’nin bayrak asma kararı, parti yönetiminin ortak kararı ile alındı. Kararın alınmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü olması ve darbe girişiminin ardından parti binalarından bayrakların kaldırılması etkili oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Sarıkaya, bayrak asma kararının alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve darbe girişimini unutmamak için parti binalarımıza ve il-ilçe teşkilatlarımıza bayrak asmaya karar verdik” dedi. Sarıkaya, ayrıca, “Bayrak bizim ortak değerimizdir. Bayrağımızı kimseye indirtmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bayrak Kaldırma Kararı Nasıl Uygulandı?

CHP’nin bayrak asma kararı, parti binalarında ve il-ilçe teşkilatlarında büyük bir coşkuyla karşılandı. Partililer, bayrakları gönüllü olarak astılar.

CHP Genel Merkezi’nde de bayrak asma töreni düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Sarıkaya ve parti yöneticileri katıldı.

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, “Bayrağımızı asmak bizim hakkımızdır. Bayrağımızı kimseye indirtmeyeceğiz” dedi.

Bayrak Kaldırma Kararı Neden Tartışma Yarattı?

CHP’nin bayrak asma kararı, iktidardaki AKP tarafından eleştirildi. AKP’li bazı isimler, CHP’nin bayrak asma kararını “provokasyon” olarak nitelendirdi.

AKP’li isimlerden biri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayrak asma kararını “ulusal birlik ve beraberliğimize zarar veren bir eylem” olarak değerlendirdi. Erdoğan, ayrıca, “Bayrak bizim ortak değerimizdir. Bu değeri kimsenin siyasete alet etmesine izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

AKP’li bir başka isim olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, bayrak asma kararını “provokasyon” olarak nitelendirerek, “Bayrak bizim ortak değerimizdir. Bayrağımızı kimseye indirtmeyeceğiz” dedi.

 

CHP’nin bayrak asma kararı, muhalefette de farklı tepkilere neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bayrak asma kararını “güzel bir davranış” olarak değerlendirdi. Akşener, ayrıca, “Bayrak bizim ortak değerimizdir. Bayrağımızı herkes saygıyla kucaklamalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Bayrak Kaldırma Kararı Ne Anlama Geliyor?

CHP’nin bayrak asma kararı, Türkiye’de siyasi bir tartışma başlattı. Bu karar, CHP’nin milliyetçilik vurgusunu güçlendirdiği şeklinde yorumlandı.

Bayrak asma kararının, CHP’nin 2023 seçimlerinde daha geniş bir seçmen kitlesine ulaşma çabası olarak da görüldüğü ifade ediliyor.

CHP’nin bayrak asma kararı, Türkiye’de siyasi tartışmaların sürmesine neden olmaya devam ediyor.


Yayımlandı

kategorisi