Deep Freeze Kullanımı 2020

Bilgisayar dondurma programı olan Deep Freeze kullanımını anlatıyorum. Öncelikle buraya tıklayıp indirin ve bilgisayara kurun.

İndirdiğiniz ZIP arşivinin içindeki Forensic_DFS klasörünü açın ve içerisindeki DFStd.exe dosyasına çift tıklayın.

Açılan pencerede 1 numaralı okla gösterilen Next butonuna basın.

Karşınıza gelen pencerede önce 2 numarayla gösterilen “I accept the terms in the License Agreement” seçeneğini işaretleyin ve ardından Next butonuna basın.

Önünüze çıkan üstteki ekranda ise önce 4 numarayla gösterilen “Use Evaluation” seçeneğini işaretleyin ve ardından Next butonuna tıklayın.

Açılan pencerede işletim sisteminin kurulu olduğu sürücüyü seçin. Genellikle 6 numaralı okla gösterilen C sürücüsü seçilir. Ardından Next butonuna basın.

Karşınıza gelen ekranda ise direk olarak 8 numaralı okla gösterilen Install butonuna tıklayın.

Son olarak açılan pencerede Password sekmesinde 9 numaralı okla gösterilen her iki alana da yeni seçtiğiniz bir şifreyi aynen yazın.

Şimdi 10 numaralı ok ile gösterilen Apply and Reboot butonuna basın. Böylece yaptığınız ayarlar kaydedilecek ve bilgisayar yeniden başlatılacak.

Bundan sonra C sürücüsünde yani işletim sisteminde yaptığınız hiçbir değişiklik kalıcı olmayacak. Bilgisayarı kapatıp açtığınız zaman silinecek.

Fakat yaptığınız değişikliğin kalıcı olmasını Deep Freeze programının ayarlarını açıp devre dışı bırakın, istediğiniz değişiklikleri yapın ve Deep Freeze programını yeniden aktif hale getirin. Böylece değişiklikler kalıcı hale gelir. Tabii ki devre dışı bırakmak için az önce seçtiğiniz şifreyi bilip girmeniz gerekir.

Eğer günün birinde şifreyi unutursanız, Deep Unfreezer isimli programı indirerek şifresiz bir şekilde ayarları açıp yeni bir şifre seçebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi