En Az Arıza Yapan Araçlar 2020

Dünyanın en az arıza yapan araçları hangileri? Bu yazıda yeni bir araba satın almak isteyen ama alacağı aracın çok az hatta mümkünse hiç hata vermemesini isteyen kullanıcılar için faydalı bir liste paylaşıyoruz. Bu listemizde en az arıza yapan araçların sıralaması yer alıyor.

Yapılan araştırmaya dayanarak her geçen yıl ortalama arıza sayısının azaldığını söyleyebiliriz. Mesela 2018 yılında 100 araçtan ortalama 131 arıza meydana geliyordu. Fakat 2019 yılında artık 100 araç başına sadece 124 arıza yaşanıyor. Kısacası yıllık ortalama arıza oranı 1.24’tür.

Aşağıda dünyada en az arıza yapan araçların listesi verilmiştir.

Bu listede arıza yapma olasılığı en düşük olan en iyi 10 araç bulunmaktadır.

Buna göre zirvede Japon otomotiv firmaları var ve bu bizi hiç şaşırtmıyor. Üstün Japon teknolojisi kendisini arabalarında kolayca gösteriyor.

Aslında Kia da Hyundai grubuna ait bir marka. Buradaki istatistiği şu şekilde yorumlayabiliriz.

Mesela Hyundai’nin puanı 78 ise, bu sene her 100 Hyundai araçtan ortalama 78 arıza yaşanmış. Bu da oldukça büyük bir başarı.

Bizi asıl şaşırtan mesele ise ilk 10’da Mercedes ve BMW gibi deyim yerindeyse tank olarak nitelendirilen dünya devlerinin olmayışı.

Ayrıca Volkswagen markası da listede yok. Ama hiç değilse, Volkswagen grubuna ait olan SEAT ve Skoda bu listede kendisine yer bulmayı başarmış durumda.

Yukarıda en az arıza yapan araçlar hakkında detaylı bilgiler sunduk. Umarız faydalı bir bilgi olur. Beğenirseniz Facebook ve Twitter gibi sosyal mecralarda paylaşmayı ihmal etmeyiniz.


Yayımlandı

kategorisi