En Çok Yaşayan Canlı Hangisidir? 80.000 Yıl Yaşayan Canlı Nedir?

Merhabalar, bu yazıda dünyada en çok yaşayan canlı hangisidir sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Bu sorunun tek bir doğru yanıtı olduğu gibi, farklı canlı grupları için farklı cevaplar da verilebilir.

Örneğin Deniz Tarağı (Arctica islandica) ortalama 405-4010 yıl yaşamaktadır. Bugüne kadar en çok yaşayan deniz tarağı ise 507 yıl yaşamıştır.

Eğer tüm zamanların en uzun yaşayan insanını merak ediyorsanız, iddiaya göre Çinli Li Ching-Yuen tam 256 yaşında ölmüştür. Üstelik bu iddia dünyanın en prestijli dergilerinden Time dergisinde yayınlanacak kadar ciddidir. Kendisinin ifade ettiği doğum tarihine göre ise 197 yaşında ölmüştür. Ama her iki durumda da en çok yaşayan insan olduğu için pek fark etmiyor.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz bal mantarı kolonisi ise 2400 yaşında. Siz resimde birkaç mantar gördüğünüzü sanabilirsiniz fakat aslında hepsi tek bir organizma. Üstelik bu canlının asıl kısmı toprağın altında. Zaten bu türün bazı üyeleri birkaç bin yıl yaşamaktadır.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz ağaçlar ise Pando ağaçları kolonisidir. Siz onları ayrı ağaçlar olarak görebilirsiniz ama özünde tek bir canlıdır yani toprağın altındaki tek bir kökten bu ağaçlar meydana gelmiştir.

Aynı zamanda bu ağaç kolonisi dünyanın en büyük organizmasıdır ve ağırlığı yaklaşık 5900 tondur.

Titreyen Dev lakaplı bu canlının ortalama ömrü ise 80 bin yıldır.

Evet yanlış okumadınız.

Pando ağaçları dünyanın en uzun yaşayan canlısıdır, hem de en ağırıdır.

Yukarıda en çok yaşayan canlı hangisidir sorusuna birkaç farklı bakış açısıyla yanıt vermeye çalıştık. Umarız beğenirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi