En İyi Ses Kaydı Alan Telefonlar 2020

Selam arkadaşlar, bu yazıda en iyi ses kaydı alan telefonları yani en iyi ses kalitesi sunan telefon modellerini paylaşıyoruz.

Dünyaca ünlü DxOMark sitesi bugüne kadar hep telefonların kamera, hız ve dayanıklılık gibi özelliklerini test edip buna göre bir sıralama yapıyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde bir sürpriz yaparak telefonları sesine göre daha doğrusu ses kayıt ve oynatma becerilerine göre testlerden geçirip değerlendirme yaparak bir sıralama oluşturdu.

Farklı ses senaryoları deneyerek 5 büyük telefon markasının cihazlarını testten geçirdiler. Bu cihazlar Huawei Mate 20X, iPhone XS Max ve iPhone 11 Pro Max olarak açıklandı.

Mesela sokakta veya konserde telefonların ses performansını değerlendirdiler. Örneğin toplantıda konuşan kişinin seslerini ayrı ayrı seçebilecek kadar yakalayabilmiş mi yada bir konserde her enstrümanın tınısı seçilebiliyor mu diye bakmışlar. Bunların yanı sıra gürültü engelleme özelliği ile telefonun tutuşu ile sesin yönünün ses kaydına olan etkisi gibi faktörleri değerlendirmişler.

Gerçekleştirilen bu testin sonuçlarına göre bir numarada Mate 20X var ve ikinci ile üçüncü sırayı iPhone modelleri paylaşıyor. Üstelik dördüncü ve beşinci sıradaki cihazlardan açık ara öndeler.

Görünüşe göre iPhone modelleri değişik hoparlör senaryolarında rahatsız edici gürültülerden yada istenmeyen frekanslardan çok başarılı bir şekilde kurtulmayı beceriyor.


Yayımlandı

kategorisi