Facebook Silinen Mesajları Geri Getirme 2020 Android PC Mobil

Merhabalar, bu yazıda Facebook’ta silinen mesajları geri getirmek isteyenler için denenmiş ve kesin olarak işe yaradığı kanıtlanmış bir yöntemi anlatıyoruz. Üstelik anlattığımız bu yöntemi Android’li mobil telefonlarda veya masaüstü bilgisayarda (PC) aynı şekilde yapabilirsiniz.

En başta size açık yüreklilikle şunu söyleyebilirim ki, evet kesinlikle Facebook hesabınızda silinen mesajları geri getirebilirsiniz. Fakat daha öncesinde yapmanız gereken bir işlem var. Eğer bu işlemi yaparsanız, bundan sonra mesajlarınız silinmiş olsa bile, derhal geri getirmek mümkün.

Peki Facebook’tan Silinen Mesajlar Nasıl Geri Getirilir?

Öncelikle sağ üst köşedeki aşağı yönlü ok tuşuna tıklayın ve açılan menüden Ayarlar’a giriş yapın.

Açılan sayfanın solundaki menüden Facebook Bilgilerin seçeneğine tıklayın ve sağ tarafında açılan sayfadan Bilgilerini İndir linkine tıklayın.

Açılan sayfada Dosya Oluştur butonuna basın. Böylece Facebook hesabınızdaki gönderiler, yorumlar, mesajlar, fotoğraflar, videolar, beğenmeler, arkadaşlar, gruplar, etkinlikler yani her şeyin bir yedeği hazırlanacak.

Yukarıdaki resimde yer alan mesajdan da anlayacağınız gibi, bu yedek dosyası hazır olduğunda Facebook’ta kayıtlı olan e-posta hesabınıza bir mesaj yollanarak size haber verilecek. Gelen mesaj aşağıdaki resimde olduğu gibi görünecek.

Bu mesaj gelince aşağıdaki resimde 6 numaralı ok ile gösterilen Mevcut Kopyalar sekmesine tıklayın. Açılan sayfada alınan yedeği göremiyorsanız, klavyeden F5 tuşuna basarak sayfayı yenileyin. Böylece göreceksiniz.

Ardından 7 numaralı okla gösterilen İndir butonuna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki pencere çıkacak.

Burada son kez Facebook şifrenizi girdikten sonra Gönder butonuna basın. Böylece yedek dosyasını indirecek ve aşağıdaki gibi görünecek.

Bu indirdiğiniz zip dosyasına çift tıklayın. Açılan pencerede aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi messages klasörüne çift tıklayın.

Açılan sayfada ise alttaki resimde gösterilen your_messages.html dosyasına çift tıklayarak açın.

Karşınıza aşağıdaki resimdekine benzer bir html sayfası açılacak yani web tarayıcısı üzerinde normal bir sayfa olarak göreceksiniz.

Burada mesajlaştığınız tüm kişileri ve yazışmalarınızı bulup açarak okuyabilirsiniz. Artık internet bağlantısına bile gerek yok.

Böylece bundan sonra Facebook mesajlarınız silinse bile, bu yedek dosyasını açarak mesajlarınızı kolayca geri getirebilirsiniz.

Dolayısıyla düzenli aralıklarla mesela haftada bir yada ayda bir bu şekilde Facebook bilgilerinizi bilgisayara yedeklemeniz iyi olur.

Yukarıda sizlere Facebook silinen mesajları geri getirme konusunda detaylı bir resimli anlatım sunduk. Buna rağmen kafanıza takılan soruları sormak için veya takıldığınız yerlerde yardım almak için aşağıdan yorum yazarak bize ulaşabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi