Film Nasıl İndirilir? Bilgisayara Film İndirme Programları

Boş zamanlarda film izlemek gibisi yoktur. Bunun için internetten film nasıl indirilir bilmeniz gerekiyor. Eğer bu konuda tecrübesiz iseniz, Windows bilgisayara film indirmekle alakalı programları ve bilmeniz gereken her şeyi kısaca anlatıyoruz.

Sizlere bilgisayarda film indirmenin en iyi 2 yolunu göstereceğim.

Birinci Yöntem


En iyi yöntemlerden birisi şu şekilde:

Önce IDM yani Internet Download Manager isimli programı Google’da aratarak full indirme sitelerinden birinden örneğin Sağlam İndir adlı siteden indirin ve kurun. Kurulumun ardından tam sürüme çevirmeyi unutmayın yoksa çalıştıramazsınız.

Daha sonra Google’da film izle yazıp aratın ve ilk çıkan siteye tıklayarak açın.

Açtığınız sitede dolaşın ve beğenip de indirmek istediğiniz filmin üzerine tıklayarak filme özel sayfayı açın.  Mesela biz son zamanların popüler filmi Simba yani Aslan Kral filmini indirmek istediğimiz farz edelim.

Sitenin ana sayfasında SIMBA filminin üzerine tıklayın. Yukarıdaki resimde gösterilmiştir.

Açılan SIMBA filminin sayfasını biraz aşağıya doğru kaydırın ve video penceresini göreceksiniz. Video penceresinin alt kısmında veya üst kısmında Reklamı Geç yazan butona tıklayın.

Reklamı kapattıktan yada geçtikten sonra videonun üzerine tıklayarak açın. Videoyu açılınca ve izlemeye başladığınız anda videonun sağ süt köşesinde IDM programının butonu görünecek.

Yukarıdaki resimde üzerinde Bu video dosyasını indir yazan bu butonu gösterdik. İşte bu butona tıklayınca aşağıdaki seçenekler karşınıza çıkacak.

Burada 1 numaralı ok ile gösterilen yerde videonun formatı yer alıyor. Burada TS olarak verilmiş ama başka videoda MP4 veya MKV de olabilir.

2 numaralı ok ile gösterilen yerde ise videonun görüntü kalitesi bilgisi yer alıyor. Ama kalite ne kadar iyi olursa, indireceğiniz filmin boyutunun o kadar büyük olacağını da unutmayın. Kota sorunu olan arkadaşlar buna dikkat etsin.

Burada sunulan aynı videonun 5 farklı indirme seçeneğinden dilediğiniz birine tıklayarak indirmeye başlayabilirsiniz.

İkinci Yöntem


Bu yöntemde torrent dünyasının yüksek hızından ve geniş seçeneklerinden faydalanacağız.

Öncelikle uTorrent programını buraya tıklayarak indirin ve bilgisayara kurun. Türkçe ve ücretsizdir.

Ardından herhangi bir torrent sitesine gitmeniz gerekiyor. İlk olarak bu linke tıklayın ve açılan sayfada tanıtılan en iyi torrent sitelerinden dilediğiniz birini ziyaret edin.

Biz örnek olarak YTS.LT adlı torrent sitesini tercih ettik ve aşağıdaki ana sayfası karşımıza çıktı.

Burada yine Oyuncak Hikayesi 4 filmini indirmeyi deneyelim. Ana sayfada İngilizcesi Toy Story 4 olan Oyuncak Hikayesi 4 filmine tıklayın. Yukarıdaki resimde gösterilmiştir.

Böylece bu filmin özel sayfası açılacak.

Yukarıda resmini gördüğünüz bu sayfada önce 1 numaralı ok ile gösterilen Download butonuna tıklayın.

Yeni bir pencere açılacak ve size 3 farklı kalitede filmi indirme seçeneği sunacak. Bunların kalitesine göre dosya boyutu değişmektedir.

Biz burada 1080p kalitesini yeterli gördüğümüz için 2 numarayla gösterilen Download butonuna tıklayıp direk olarak torrent dosyasını bilgisayara indirdik. Siz diğer seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Torrent dosyasını indirdikten sonra indirmiş olduğunuz bu torrent dosyasına çift tıklayın. Böylece uTorrent programı üzerinde açılacak ve yukarıdaki resimde gördüğünüz pencere karşınıza çıkacak. Bu pencerede 2 numaralı ok ile gösterilen TAMAM butonuna tıklayın.

Böylece yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi çok yüksek hızlarda filmi indirmeye başlayacak. İlk başta indirme hızı çok düşük olabilir ama zaman geçtikçe hız yükseliyor ve eğer fiber internet kullanıyorsanız 7 MB’i bile görebilirsiniz.

Filmi indirdikten sonra Durum sütununda artık Gönderiliyor yazacak. Filmin üzerine sağ tıklayın ve açılan pencereden Dosyaları İçeren Klasörü Aç seçeneğine tıklayın. Böylece film dosyasının bulunduğu klasör açılacak ve artık dilediğiniz zaman film dosyasına çift tıklayarak açıp izleyebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi