Hayalet Virüsü Nedir? Nasıl Anlarız ve Nasıl Silinir?

Ghost virüsü olarak da bilinen hayalet virüsü aslında keylogger ve truva atı gibi virüslerin bir türevidir ve yeni çıktığı için pek önlem alınamadığından dolayı hızla yayılmaktadır.

Bu hayalet virüsleri mesela web tarayıcıda örneğin Google Chrome yada Firefox tarayıcısında kayıtlı olan kullanıcı adları ve şifreleri çalabilir. Mesela Instagram şifreniz yada Steam şifreniz bir başka kötü niyetli kişinin eline geçebilir.

Hayalet Virüsü Nasıl Bulaşır?


Günümüzün üst düzey hackerları tarafından yazılan profesyonel bir virüs türü olarak nam salan hayalet virüsü daha çok forumlar üzerinden insanların bilgisayarlarına bulaşmaktadır.

Bu virüsü bilgisayara indirdiğiniz anda artık hacklendiniz demektir. Bu virüsün sisteme bir defa bulaştığı zaman, az önce sözünü ettiğimiz özel bilgilerinizi çalması ve siber korsanlara bu verileri göndermesi yalnızca birkaç dakikasını almaktadır.

Örneğin tüm özel verilerinizi mesela kredi kartı şifreleri ve sosyal medya hesap bilgilerinizi bilgisayar korsanlarının e-posta adresine yada kurdukları web sitelerindeki bir metin dosyasına gönderir.

Hayalet Virüsünden Korunmak İçin Ne Yapmalıyız?


Hiçbir şeyin garantisi yoktur. Dünyanın en iyi güvenlik programı bile sizi tüm virüslerden koruma sözü veremez.
Fakat virüs veritabanı çok büyük olan ve şifreli virüsleri tespit etme yeteneği bulunan bir antivirüs programını tercih etmenizi öneririz.

Yayımlandı

kategorisi