HDMI Kablolar Arasında Fark Var Mı? Altın Uçlu ve Normal Pahalı Ucuz

Herkese selam, bu sayfada HDMI kablolar arasında fark var mı yok mu sorusuna cevap arıyoruz. Acaba pahalı ve ucuz HDMI kablo arasındaki fark nedir yada altın uçlu ile normal uçlu HDMI kablosu arasında ne fark var?

Değerli takipçilerimiz HDMI kablolar arasında görüntü kalitesi açısından hiçbir fark yoktur.

Belki sağlamlık, dayanıklılık ve şıklık açısından farklar olabilir. Mesela bazıları diğerlerinden daha uzun ömürlü olabilir. Ama görüntü kalitesi aynı olmak zorundadır. Çünkü HDMI yoluyla görüntü aktarımı birler ve sıfırlarla yapılır. Ayrıca çiftler şeklinde gönderilir ve karşılaştırma yapılarak kontrol edilir. Dolayısıyla görüntüde parazit olması falan mümkün değil.

Eve TiviBu taktırmak için başvurduğumda eve gelen şahıs benim kullandığım 20 liralık HDMI kablosuyla alakalı “abi sen bununla randıman alamazsın, en iyisi biz sana 135 liralık altın uçlu HDMI kablosu verelim” dedi. Ben de işin aslını anlatarak adamı dumur ettim. Fakat adam aslında aralarında bir farkın olmadığını biliyordu ama daha fazla para kazanmak adına bana gereksiz bir kablo satmaya çalışıyordu.

Siz siz olun bu tuzaklara düşmeyin. Evet altın uçlu kablo benim 20 liralık kablomdan daha şık görünebilir ama tam 4 yıldır o kabloyu kullanıyorum ve kolay kolay da bozulacak gibi durmuyor. Yani dayanıklılık için bile olsa pahalısını almaya hiç gerek yok.


Yayımlandı

kategorisi