IDM Chrome Eklentisi Çalışmıyor Çözümü Nedir ve Nasıl Yüklenir?

Selam arkadaşlar, bildiğiniz gibi Internet Download Manager yani namı diğer IDM dünyanın en kaliteli dosya indirme yöneticisi  ve hızlı dosya indirme programıdır.

Fakat IDM’nin Chrome ile ilgili sorunları yıllardır sürüyor. Bunun nedeni Chrome tarayıcısının sürekli güncellenmesi ama IDM geliştiricilerinin bu güncellemeye vaktinde karşılık verememesi olarak gösteriliyor. Halbuki zamanında müdahale edip IDM’nin Chrome eklentisine güncelleme yaparlarsa, hiçbir sıkıntı kalmaz.

Eskiden IDM’nin Chrome eklentisi Chrome Web Mağazası’nda yoktur. IDM’nin kurulum klasörünü açıp oradaki ext uzantılı eklenti dosyasını sürükle bırak yaparak tarayıcıya yüklüyorduk.

Fakat artık Chrome web mağazasında IDM eklentisi olduğu için buna gerek yok. Zaten Chrome artık sürükle bırak yaparak eklenti yükleme olayına son verdi.

IDM Chrome Eklentisini Nereden İndiririm ve Nasıl Yüklerim?


Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Chrome Web Mağazasında IDM’nin resmi sayfasını gidin.

IDM Integration Module İndir

Açılan sayfada sağ üst köşedeki Chrome’a Ekle butonuna tıklayarak eklentiyi yükleyin.

Başka bir ayar yapmanıza gerek yok. Artık Google Chrome tarayıcısında indirmek için tıkladığınız dosyalar IDM tarafından otomatik olarak indirilecek.

IDM Chrome Eklentisi Bozulursa ve Çalışmazsa Ne Yapılır?


Fakat ara sıra IDM eklentisi yeniden bozuluyor yada hata vermeye başlıyor. Bunun sebebini yukarıda güncelleme sorunu olarak özetlemiştik. Bunu engellemek ve kesin bir çözüme kavuşturmak ise sadece tek bir ayara bakar.

Chrome tarayıcısının adres çubuğuna aşağıdaki satırı kopyalayıp yapıştırın ve klavyeden Enter’a basın.

chrome://flags/#network-service

Böylece alttaki resimde gördüğünüz sayfa açılacak. Burada 1 numaralı ok ile gösterilen açılır menüden Disabled seçeneğini seçin.

Ardından pencerenin sağ alt köşesinde görünen Relaunch Now yazan butona tıklayın.

Üstteki resimde 2 numaralı ok ile gösterilen bu butona tıklayınca zaten tarayıcı yeniden başlatılacak ve artık IDM hatası düzeltilmiş olacak. Yani IDM’nin Chrome tarayıcısıyla ilgili sorunu çözülmüş olacak.


Yayımlandı

kategorisi