İngilizce Sözlük İndir Ücretsiz PC ve Android İçin

İngilizceyi geliştirmek için mutlaka dijital yada fiziksel bir İngilizce sözlük şart. Kağıttan oluşan bir sözlükte her defasında açıp kelime aramak gerçekten zor ve hiç pratik değil. Bu nedenle herkese dijital bir İngilizce sözlük programı tavsiye ediyorum.

İngilizce sözlük arayanların iki tür ihtiyacı oluyor. Birisi bilgisayar için diğeri telefon için. Bu yazıda hem Windows işletim sistemleri için hem de Android’li telefonlar için olmak üzere toplam 2 farklı program tanıtacağım.

Kur Yazılım Firmasının Sunduğu Türkçe-İngilizce Sözlük


Çok basit ama kullanması da çok kolay olan bir bilgisayar sözlüğü arayanlar için idealdir. Bilgisayarı hiç yavaşlatmadığı için her zaman açık olmasında bir sakınca yok.

Bu programda hem Türkçeden İngilizceye hem de İngilizceden Türkçeye çeviri bulunmaktadır. Bunun haricinde bilgisayar, elektronik, tıp, bilişim ve teknik terimler de yer almaktadır. Toplamda 120 bin civarı kelime hazinesine sahiptir.

Herhangi bir programın penceresinde bir yazıyı seçerek işaretlerseniz, otomatik olarak sözlük programına bu kelime aktarılmaktadır. Aynı şekilde web tarayıcısında kelimelerin anlamına otomatik olarak bakmak için önce kelimeyi seçip ardından Ctrl+U kısayol tuşuna basmanız yeterlidir. Dilerseniz bu kısayolu değiştirebilirsiniz.

Programı İndirmek İçin Tıklayınız

ZenSoft Firmasının Sunduğu Türkçe-İngilizce Sözlük Android Uygulaması


Şuan için piyasada hem İngilizceden Türkçeye hem de Türkeçden İngilizceye çeviri yapan en iyi mobil uygulama olduğunu söyleyebilirim.

Arayüzü çok sade, temiz ve anlaşılır bir tasarıma sahip.

Dilediğiniz kelimeleri favorilere ekleyebilir ve favorilere eklenen tüm kelimelere bakmak için ekranın sağ alt köşesindeki Fav seçeneğine basabilirsiniz.

Ayrıca yine ekranın alt kısmından düzensiz fiiller ve deyimler sekmesine geçiş yapabilirsiniz.

Sözlük uygulamasını indirmek için tıklayınız


Yayımlandı

kategorisi