Online Oyunlarda En İyi Oyuncuların Başarısının Sırrı Nedir?

Herkese merhaba, bu yazıda Dünya’nın en iyi online oyuncularının başarısının sırrını öğrenmek isteyen oyun severler için kapsamlı bir makale hazırladık.

Aşağıda çevrimiçi olarak bilinen online oyunlarda başarılı olmak için bilinmesi ve yapılması gerekenler hakkında sizlere çok önemli bilgiler sunacağız.

İlk Altın Kural

Uyulması gereken ilk altın kural her gün düzenli olarak oynamak yani antrenman yapmaktır. Bir oyunu ne kadar çok oynarsanız, o kadar iyi olma ihtimaliniz artar.

Çünkü oyunun atmosferine alışır ve hızınızı artırırsınız. Ayrıca her gün ne kadar çok pratik yaparsanız, o kadar çok kendinizi geliştirir ve mevcut becerilerinizi keskinleştirmenin yanı sıra, yeni beceriler de kazanırsınız. Yani oyun bağımlısı haline dönüşmeden oynayabildiğiniz kadar çok oynamak ve işiniz çıktığında bile bir haftayı aşan sürelerde ara vermemek şart.

Çünkü uzun süreli arar verirseniz, oyun güncellenir ve yeni gelen özelliklere yabancı kalırsınız. Geri döndüğünüzde artık atı alan Üsküdar’ı geçmiştir.

İkinci Altın Kural

İki maç yada iki turnuva kazandınız diye hemen ne oldum delisi olmayın. Bir taraflarınız kalkmasın.

Online oyunlarda yapabileceğiniz en büyük hata rakibinizi küçümsemek olacaktır. Ummadık taş baş yarar atasözünün anlamını biliyorsanız, böyle bir hataya düşmezsiniz.

Her şartta rakibe saygı duymak ve centilmen olmak size hem prestij hem popülarite hem de maçları kazandıracaktır.

Unutmayın ki siz biriyle dalga geçmeyi kendinizde hak görüyorsanız, elbet sizinle dalga geçecek kadar becerikli insanlar da vardır ve onlar da sizinle dalga geçtiğinde o zaman zorunuza gitmemesi gerekir. Ama öyle olmuyor işte, insan sinirden kendini yeyip bitiriyor.

Üçüncü Altın Kural

Nerede hata yaptığınızı görüp o hatadan ders çıkarmak zorundasınız. Aksi takdirde günleriniz ve oyundaki tüm çabalarınız boşa gitmiş olur.

Çünkü hatalarını fark etmeyip ondan gerekli dersi çıkartamayan insanlar kendilerini o konuda geliştiremezler. Yani yerinde sayarlar.

Kaybettiğiniz bir oyundan sonra duygusal hezeyanlar yaşamak, oturup yas tutmak, sinirden çikolata yemek yada bağırarak küfretmek yerine, oturup şapkanızı önünüze koyun ve neden kaybettiğiniz ile ilgili sakince düşünün.

Son Altın Kural

Oyun oynarken sakin kalmak ne kadar önemli ise, gerideyken yani kaybetmek üzereyken sakinliği koruyabilmek en az onun kadar önemlidir.

Ne kadar sakin kalabilirseniz, o kadar doğru hamleler yapma ihtimaliniz artar. Ama kaybediyorum diye düşünerek, panik ve korku içerisine girerseniz, sadece yenilgiyi hızlandırırsınız.

Kim ne derse desin, online oyunlarda şampiyon olmanın en büyük sırrı çok antrenman yapmak, rakibi küçümsememek, hatalardan ders çıkarmak ve sakin kalarak ve çok sabırlı olarak, basit hatalar yerine en uygun zamanda en doğru adımları atmaktan geçer.


Yayımlandı

kategorisi