Resfebe Örnekleri 2020 En İyi Alıştırmalar Bulmaca ve Çalışmalar

Merhabalar, bu yazıda internette bulabileceğiniz eng üzel resfebe örneklerini sizler için bir araya getirdik. İndireceğiniz arşiv dosyası içerisinde resfebe ile ilgili en iyi bulmacalar, etkinlikler, alıştırmalar ve çalışmalar bulunmaktadır.

Ama gelin öncesinde resfebe nedir kısaca göz atalım:

Kelime veya kelime gruplarının, harf, sayı ve resimlerle temsil edilmesiyle oluşturulan oyunlara rebus deniyor. Hemen hemen hepimizin okul yıllarından hatırladığı “C1=Cebir” bilmecesi bunun en temel örneği. Köksal Karakuş, resim ve alfabe kelimelerini birleştirerek bu oyunlara türkçede resfebe adını vermiş.

Resfebe Testi Soruları


Aşağıdaki sorulara bakıp ardından şıklara göz atarak doğru cevabı tahmin etmeye çalışın. Soruların bittiği yere cevapları da ekliyorum.

Resfebe Testinin Cevapları


1-B, 2-B, 3-C, 4-B, 5-B, 6-C, 7-C, 8-B, 9-C, 10-A, 11-B, 12-C, 13-C, 14-A, 15-B, 16-C, 17-C, 18-C, 19-B, 20-C, 21-A, 22-A, 23-B, 24-A, 25-B, 26-C, 27-B, 28,A, 29-B, 30-A.

Yeni Resfebe Örnekleri


Her sayfanın en alt kısmında doğru cevaplar verilmiştir.

Basit Resfebe Çalışması


Resfebe Bulmacalar Sunusu


Yukarıdaki resimde sadece tek bir sorusunu gördüğünüz ve bundan çok sayıda benzer resfebe bulmacası içeren slayt sunumu indirmek için tıklayınız. Dosya formatı PowerPoint (PPTX) biçimindedir.


Resfebe Etkinliği




Yayımlandı

kategorisi