Torrent İçin En İyi VPN Servisleri

Bir VPN aslında sanal bir özel ağdır ve bilgisayar korsanlarından (hacker), virüslerden, internet servis sağlayıcınızdan ve dolayısıyla devletten sizi korumak için ekstra güvenlik sunar. Tüm internet bağlantınızı uçtan uca şifrelediği için ne ISP ne de ortak alanlarda bağlandığınız WiFi ağlarında kimse sizin gerçek kimliğinize ulaşamaz ve kişisel bilgilerinizi çalamaz.

Ayrıca VPN hizmeti sayesinde Türkiye’deki yasaklı sitelere giriş yapabilir ve yine coğrafi kısıtlamaları aşabilirsiniz.

Fakat VPN sadece bunlar için değil, P2P paylaşımlar ve torrent dosyaları indirmek için de kullanılmaktadır.


Torrent için VPN gerekli mi?

Cevap EVET, izin verin açıklayayım. Normalde torrent içerikler yüklemek ve bunları indirmek yasak değil. Ama telif hakkı içeren full oyun, full program ve filmleri torrent sitelerine yüklemek veya bu sitelerden bunları indirmek Türkiye’deki internet yasalarına göre suçtur.

Fakat eğer kaliteli bir VPN hizmeti kullanırsanız, hiç kimse sizin telif hakkı ihlali yaptığınızı anlayamaz. Çünkü iyi bir VPN hizmeti sizi internet servis sağlayıcınıza karşı ve hatta devlete karşı bile korur. Çünkü devlet kurumları asla sizin gerçek kimliğinizi tespit edemez.

VPN-FOR-torrent

Zaten Türkiye’de torrent sitelerinin büyük çoğunluğu kapatıldığı için mutlaka bir VPN hizmetinden yararlanmanızı tavsiye ediyorum.

En hızlı torrent dosyaları indirmek için ve gizlilik için hangi VPN kullanmalıyız?


Piyasada çok sayıda VPN hizmeti var. Fakat bunların hepsi torrent ve P2P için uygun değil.

Aşağıda paylaştığım VPN hizmetleri ise hem P2P desteği sunuyor, hem torrent desteği sunuyor, hem de torrent dosyalarını en yüksek hızda indirme imkanı veriyor.

  1. TorGuard 
  2. NordVPN 
  3. ExpressVPN
  4. IPVanish
  5. Buffered

 


Yayımlandı

kategorisi