Türk Telekom (TTNET) Modem Şifre Değiştirme Telefondan

Merhabalar, bu yazıda telefonda Türk Telekom yani TTNET modem şifre değiştirme işlemini resimli olarak anlatıyorum.

Öncelikle telefonun eski WiFi şifresiyle modeme bağlı olması gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde telefondan ttnet şifresini değiştiremezsiniz.

İlk olarak Chrome yada başka bir web tarayıcısını açın ve arama çubuğuna 192.168.1.1 yazın. Aşağıdaki resimde gördüğünüz ekran açılacak.

Burada 2 numaralı ok ile gösterilen kullanıcı adı alanına admin yazın ve 3 numarayla gösterilen şifre alanına ise turktelekom yazıp Oturum Aç butonuna dokunun.

Böylece modemin yönetim paneline giriş yapacaksınız. Karşınıza çıkan ekranın soldaki menüsünden Kablosuz seçeneğine ve ardından Temel Ayarlar seçeneğine dokunun. Aşağıdaki ekran karşınıza gelecek.

 

 

Burada 7 numaralı ok ile gösterilen SSID1 Şifre alanındaki kablosuz internet şifrenizi yani WiFi şifresini yeni seçtiğiniz güçlü bir şifreyle değiştirin.

Son olarak 8 numaralı Kaydet butonuna dokunun.

Artık tek yapmanız gereken telefonda şifresini değiştirdiğiniz bu ağın kayıtlı eski şifresini unutmasını sağlamak ve yeni şifreyi girerek yeni şifreyi hatırlamasını sağlamaktan ibaret.

Bunun için kablosuz ağınızın üzerine basılı tutun ve açılan ekranda yukarıdaki resimde 10 numaralı ok ile gösterildiği gibi UNUT seçeneğine dokunun.

Artık kablosuz ağınıza yeni wifi şifresini girerek bağlanabilirsiniz. Hayırlı olsun.

Bu sayfada sizlere cep telefonundan Türk Telekom modem şifre değiştirme işlemini gösterdik. Yapamadığınız yer varsa veya kafanıza takılan sorular varsa, aşağıdan bize yorum yazarak mesajınızı iletebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi