Twitter Gelişmiş Arama Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

Selam arkadaşlar, bu yazıda Twitter gelişmiş arama konusunda sizlere yardımcı olacağım. Twitter gelişmiş arama nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar gibi sorulara kısaca cevap vermeye çalışacağım.

Gelişmiş arama sayesinde seçtiğiniz iki tarih arasında arama yapabilirsiniz. Mesela bu tarih aralığında etiketleri, kişileri yada diğer şeyleri aratabilirsiniz. Ayrıca belirli bir bölge seçerek o bölgeye özel arama da yaptırabilirsiniz.

Bunların haricinde, belirli bir kelimeyi içeren paylaşımlar veya içermeyen paylaşımları arayabilirsiniz.

Twitter’da gelişmiş arama yapmak için öncelikle aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve Twitter hesabınıza giriş yapmadıysanız, giriş yapın.

https://twitter.com/search-advanced

Yukarıdaki bu linke tıklayınca aşağıdaki resimde gördüğünüz gelişmiş arama penceresi açılacak. Bu pencerede sağdaki kaydırma çubuğunu aşağıya doğru çekerek diğer arama seçeneklerini de görebilirsiniz.

Zaten gelişmiş arama penceresi 3 başlığa ayrılmış. En üstteki kısımda Kelimeler araması, ortada Hesaplar araması ve en altta Tarihler araması yapabilirsiniz.

Zaten her bölümde çeşitli örnekler vererek nasıl arama yapacağınızı göstermişler. Kısaca bir göz atmanız anlamak için yeterli olacaktır.


Yayımlandı

kategorisi