USB Aygıtı Tanınmadı Hatası Kesin Çözüm PC ve Laptop İçin 2020

Selamlar, bu yazıda en çok karşılaşılan sorunlardan birine çözüm sunacağız. Laptop veya masaüstü bilgisayarda (PC) USB aygıtı tanınmadı şeklindeki hata nedir, neden olur ve nasıl çözülür bilmiyorsanız, kısaca anlatıyoruz.

Eğer telefonu şarj etmek için bilgisayara takıyorsanız ama USB aygıtı tanımadı uyarısı çıkıyorsa ve şarj olmuyorsa, o zaman ilk yapacağınız şey şarj kablosunu değiştirip başka bir orijinal kabloyla denemek. Dilerseniz aynı kabloyla başka bir telefonu da deneyerek şarj olup olmadığına bakabilirsiniz. Böylece sorunun kabloda mı, telefonda mı yoksa bilgisayarda mı olduğunu az çok anlarsınız.

Windows bilgisayarlarda BIOS veya Chipset güncellemesi yapılmadığı takdirde bu tarz sorunlar baş gösterebiliyor. Dolayısıyla sözü edilen güncellemeyi yapın.

Bunların haricinde bazen bilgisayarda birden fazla takılı olan USB aygıtları birbiriyle çakıştığı için böyle hatalara yol açabilir. Bundan dolayı tüm USB girişlerini çıkartın ve sadece telefonun kablosunu takarak şarj etmeye çalışın. Eğer hata düzeldiyse demek ki çakışma var. Çakışmanın nerede olduğunu yani hangi aygıtla olduğunu tek tek deneyerek tespit edebilirsiniz.

Telefonu aynı kabloyla başka bir bilgisayara takın. Eğer sorunsuz şarj ediyorsa belki de sizin bilgisayarın USB girişi bozulmuş olabilir. Yani sorun donanımsal kaynaklı olabilir.

Eğer latpop kullanıyorsanız, önce tamamen kapatın ve fişini çekin. Ardından pilini çıkarıp Güç tuşuna 15 saniye boyunca basılı tutarak bekleyin. Sonrasında tam 2 dakika bekleyip önce pili ardından elektrik kablosunu takarak laptopu açın. Sorun çözüldü.

Eğer bilgisayar kullanıyorsanız, Aygıt Yöneticisi ekranını açın ve Evrensel Seri Veri Yolu bölümündeki tüm sürücüleri sağ tıklayıp teker teker kaldırın. Ardından bilgisayara taktığınız bütün USB aygıtları çıkartın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Açıldıktan sonra UBS aygıtları bir bir takıp sürücüyü yükleyin. Zaten birçoğu kendiliğinden otomatik yükleniyor. Böylece problem çözülmüş olacak.

Yukarıda USB aygıt tanınmadı hatasının denenmiş ve en çok işe yaradığı onaylanmış çözüm yollarını sunduk. Umarız işe yarar.


Yayımlandı

kategorisi