Usb flash bellek disk yazma korumalı kaldırma yolları

Herkese selam, bu sayfada Usb flash bellek disk yazma korumalı kaldırma yolları konusunda siz değerli ziyaretçilerimize yardımcı olacağız.

Bazen bir USB belleğin içerisindeki dosyaları silmek yada değiştirmek istediğimizde, buna izin vermez. Çünkü disk salt okunur olarak ayarlanmıştır. Dolayısıyla biçimlendirmek (format atma) bile mümkün olmaz. Böyle durumlarda yapmanız gerekenleri kısaca anlatıyoruz.

Öncelikle masaüstündeki Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın ve açılan menüden Yönet seçeneğine tıklayın.

Açılan pencerenin solundaki menüden Aygıt Yöneticisi‘ne tıklayın. Sonrasında pencerenin sağ tarafında USB flash belleğin sürücüsünü bulun ve sağ tıklayarak açılan menüden Cihazı kaldır’a tıklayın. Cihazı kaldırdıktan sonra aynı penceredeki Disk sürücüleri’ne sağ tıklayın ve açılan menüden Donanım değişikliklerini tara seçeneğine tıklayın. Bu işlemler alttaki resimde 1 ve 2 numaralı oklarla gösterildi.

Sorunun düzelmiş olması gerekiyor. Ama eğer düzelmediyse alternatif yönteme geçelim.

Başlat’ı açıp arama alanına komut istemi yazın ve çıkan Komut İstemi seçeneğine sağ tıklayarak açılan menüden Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın.

Açılan pencereye önce diskpart yazıp Enter’a basın. Ardından List disk yazıp Enter’a basın. Böylece sürücüleri listeleyecek. Listedeki Size sütununda sürücülerin boyut bilgisi yazıyor. Bu bilgiye göre işlem yapacağınız yani yazma korumasını kaldıracağınız sürücünün Disk 0 mı, Disk 1 mi yoksa Disk 2 mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Bu örnekte örneğin Disk 0 olduğunu varsayalım. O zaman Disk 0‘ı seçmek için ekrana select disk 1 yazıp Enter’a basın.

Ardından ekrana attributes disk clear readonly yazıp Enter’a basınca artık yazma korumasını kaldırmış olacaksınız.


Yayımlandı

kategorisi