Windows 10 Ses Yükseltme Yolları 2020 (Programsız ve Program İle)

Eğer Windows 10’lu masaüstü bilgisayarınızın yada laptopunuzun sesi az çıkıyorsa ve yükseltmenin bir yolunu arıyorsanız, doğru adrestesiniz. Çünkü bu yazımızda Windows 10’da ses seviyesi nasıl yükseltilir sorusuna kısa ve öz cevaplar veriyoruz.

Öncelikle Programsız Olarak Windows 10’da Ses Yükseltmeyi Gösterelim

Eğer bilgisayarınızdan çıkan her türlü sesin şiddeti duymayı zorlaştıracak kadar zorsa yani çok az sesi çıkıyorsa, o zaman ekranın sağ alt köşesindeki ses simgesine sağ tıklayın ve açılan menüden  Ses Düzeyi Karıştırıcısını aç seçeneğine tıklayın.

Açılan pencerede dinlemekte olduğunuz mevcut cihazın simgesine çift tıklayın. Aşağıdaki gibi yeni bir pencere açılacak.

Burada öncelikle en üstteki sekmelerden üstteki resimde 1 numaralı ok ile gösterilen Enchancements sekmesine tıklayın. Ardından açılan ekranda 2 numaralı ok ile gösterilen Loudness Equalization seçeneğinin kutusunu işaretleyin.

Son olarak 3 numarayla gösterilen Uygula butonuna basın.  Bu işlem sesi bir miktar arttıracaktır. Umarız tatmin edici olur.

Şimdi de 1 adet tarayıcı eklentisi ve 1 adet ses yükseltme programı sunalım

Google Chrome tarayıcısı için muhteşem bir ses yükseltme aracı olan Volume Master eklentisinden söz etmek istiyorum.

Sesin seviyesini %600 arttıran yani tam 6 katına kadar yükselten bu eklentiye bayılacaksınız. Benim laptopumdan çok az ses geldiği için çok işime yaramıştı. Sonrasında hoparlörü gömülü olarak gelen bir monitör kullandığımda bile bilgisayardan monitörden çok az ses çıkıyordu ve yine Volume Master işimi görmüştü. Şuan hala aktif olarak kullandığım hayat kurtaran bir eklentidir.

Volume Master yüklemek için tıklayınız

Bu eklentiyi yükleyip aktif ettikten sonra üstteki resimde gördüğünüz gibi tarayıcının sağ üst köşesine yeni bir ses simgesi eklenecek. Bu simgeye tıklayınca yukarıdaki resimde gördüğünüz ufak pencere açılacak.

Burada kırmızı ok işaretiyle gösterilen noktayı fareyle tutup sağa yada sola doğru çekerek sesi yükseltebilir yada kısabilirsiniz. Bu noktayı en sağa çektiğinizde sesin şiddeti normalin 6 katına kadar çıkıyor.

Sound Booster – Ses yükseltme program

Bu yazılım sayesinde artık laptoplarda kulaklık kullanmak zorunda değilsiniz. Oyun oynarken yada müzik dinlerken artık laptopun hoparlörünü kullanabilirsiniz. Çünkü sesin seviyesini tatmin edici ölçüde yükseltiyor.

Sound Booster oldukça hafif, küçük boyutlu ve basit bir uygulama olduğu için sistemi kasmaz yani yavaşlamaya yol açmaz.

Sorunsuz çalışan Sound Booster programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Yukarıda Windows 10 ses yükseltme yöntemlerini anlattık. Umarız faydalı olur. Sorularınız için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi