Windows 10 Telefon Ekle Nasıl Yapılır? Android iPhone

Selam arkadaşlar, bu yazıda Windows 10’da telefon ekleme özelliği nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır kısaca anlatıyorum. Eskiden böyle bir özellik yoktu fakat son Windows güncelleştirmesi ile bu özellik geldi. Dolayısıyla bilgisayarda telefon ekleme seçeneği yoksa, son güncelleştirmeyi yükleyin. Bunun için Ayarlar ekranını açarak Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne girip gereken işlemi yapın.

Sonrasında klavyeden Windows + I kısayol tuşuna basıp Ayarlar penceresini açın.

Karşınıza aşağıdaki resimde gördüğünüz pencere çıkacak.

Burada Telefon seçeneğine tıklayın. Aşağıdaki pencereye geleceksiniz.

Bu ekranda Telefon ekle butonuna tıklayın.

Karşınıza yukarıda gördüğünüz pencere açılacak. Burada Microsoft Store üzerinde uygulama ara seçeneğini seçin ve Tamam’a tıklayın.

Ardından aşağıdaki resimde gördüğünüz Telefonunuz uygulamasını Microsoft Store üzerinden yükleyin.

Yüklemek için Al butonuna basmanız yeterli.

Yükleme bitince Başlat butonuna basarak çalıştırın.

Sonrasında telefonunuzun işletim sistemini ve telefon numaranızı girin. Ardından telefonunuzda Google Play mağazasına girerek Telefonunuz uygulamasını yükleyin ve çalıştırarak gerekli izinleri verin.

Telefonunuzdaki uygulamayı ve bilgisayardaki Windows uygulamasını çalıştırın. Eğer ikisi de aynı Wifi ağı üzerindeyse veya Bluetooth bağlantısıyla birbirine bağlanmışsa, aralarındaki bağlantı otomatik olarak kurulacak. Böylece telefonu bilgisayardan yönetebilir, neredeyse telefonla yaptığınız her türlü işlemi bilgisayardan yapabilir, telefonla bilgisayar arasında her türlü dosya transferini kolayca yapabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi