Windows 10’da Açılmayan Videoları Açma

Selam arkadaşlar, bu yazıda Windows 10’da açılmayan videoları açma konusunda sizlere yardımcı olacağım. Bildiğiniz gibi Windows 10 işletim sistemi tüm video formatlarını desteklemez. Zaten böyle bir işletim sistemi yok.

Fakat internetten bin çeşit video uzantısına sahip dosya indiriyoruz ve açıp izlememiz gerekiyor. Böyle durumlarda ne yapacağız?

Bu tür durumlarda varsayılan video oynatıcısını değiştirebilirsiniz. Mesela internetten VLC Media Player, Pot Player yada MPV gibi bir video izleme programı indirip kurabilirsiniz.

Windows 10 için VLC indir

Windows 10 için Pot Player indir

Windows 10 için MPV indir

Bunlar hem ücretsiz hem de Türkçe dilini destekleyen en iyi medya oynatıcı yazılımlardır. Fakat benim naçizane tavsiyem çok gelişmiş seçeneklere sahip olan VLC’den yanadır. Çünkü çok fazla format desteğine sahip.

Bu programlardan beğendiğiniz birini yükledikten sonra varsayılan medya oynatıcısını ayarlardan değiştirmeniz gerekiyor.

Bunun için Başlat’ı açıp varsayılan video yazarak Enter’a basın. Aşağıdaki pencere açılacak.

Burada Video kısmına tıklayarak açılan menüden VLC’yi yada hangi programı yüklediyseniz onu seçin. Hepsi bu kadar.

Bunların haricinde Windows 10’da her türlü video formatını açmak için bazı codec paketlerini yüklemek isteyebilirsiniz.

Örneğin bu alanda en iyisi K-Lite Codec Pack Full yazılımıdır ve buraya tıklayarak indirip kurabilirsiniz. Kurduktan sonra bir ayar yapmaya gerek yok. İnternetten indirdiğiniz ve daha önce açamadığınız videolara çift tıklayarak rahatlıkla ve sorunsuz açabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi