WordPress Ortam Kütüphanesi Görünmüyor Çözümü Nedir?

Kendi yaşadığım ve çözdüğüm hataları ve çözümlerini sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bu defa WordPress ortam kütüphanesi görünmemesi sorunuyla alakalı bulduğum çözümden söz edeceğim.

Bazen WordPress sitenizde hazırladığınız bir yazıya ortam kütüphanesinden bir resim eklemek isteyebilir ve bu nedenle ortam kütüphanesini açabilirsiniz. Ama nadiren de olsa ortam kütüphanesi görünmez yani fotoğrafları göremezsiniz. Dilerseniz hemen çözüm yöntemlerine geçelim.

İlk olarak denememiz gereken şey Filezilla gibi bir FTP programıyla sunucuya bağlanmak ve Upload isimli klasörün yazma iznini 777 olarak değiştirmek olmalı.

Eğer son günlerde yeni bir WordPress eklentisi yüklediyseniz, bu eklentinin uyumsuzluk ve çakışma yapmasından dolayı böyle bir hatayla karşılaşmış olabilirsiniz. Bu nedenle son yüklediğiniz eklentiyi devre dışı bırakarak tekrar ortam kütüphanesini açmayı deneyin.

Eğer son yüklediğiniz eklenti değilse, o zaman madem başlamışken sırayla diğer eklentileri devre dışı bırakarak hatanın nedeninin eklentiler yüzünden olup olmadığını anlayın.

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa, o zaman Notepad++ adlı ücretsiz ve Türkçe programı buraya tıklayarak bilgisayara indirin ve yükleyin.

Ardından FTP programıyla sitenize bağlanarak config.php isimli dosyayı bilgisayara indirin ve Notepad++ üzerinde açın.

Açtıktan sonra üst taraftaki menülerden Kodlama‘ya tıklayın ve açılan menüden bomsuz seçeneğini seçin. Ardından dosyayı kaydederek tekrar sunucuya yükleyin yani sunucudaki dosyanın üzerine yazın.

Bu defa ortam kütüphanesini açtığınız zaman muhtemelen sorununuz çözülmüş olacak. Yok eğer tüm bunlara rağmen hala hata devam ediyorsa, aşağıdaki yorum kutusundan bize ulaşarak birebir görüşme yapabilir ve uzman ekibimizle sizlere ücretsiz teknik destek verebiliriz.


Yayımlandı

kategorisi