Xiaomi Wifi sinyal güçlendirici zaman aşımı hatası çözümü

Selam arkadaşlar, bu yazıda Xiaomi Wifi Repeater 2 adlı sinyal güçlendirici cihazda yaşanan “fixed connection timeout” hatası yanı Türkçesiyle zaman aşımı sorununun olası sebepleri ve muhtemel çözüm yöntemleri hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Bu hata mesajı genellikle kurulum esnasında, cihazın tanımlanması sırasında yada bağlantı kurmaya çalışırken ortaya çıkar.

Çözümü için ise kurulum adımlarına dikkat etmek veya uygulamanın bir önceki sürümünü yüklemek çözüm olabiliyor.

Eğer kurulumu doğru yaptığınıza eminseniz uygulamanın eski bir sürümünü yükleyin veya modem ayarlarını değiştirerek tekrar deneyin.

Eğer eski sürümü yüklemek istiyorsanız, buraya tıklayarak açılan sayfadan dilediğiniz eski bir sürümü seçip APK dosyası şeklinde indirin.

Modem ayarını değiştirmek içinse kanal seviyesini 6 veya 11 yapın, modem şifreleme güvenliğini wpa psk / psk 2 yapın, modem güvenlik duvarını kapatın. Ardından tekrar deneyerek sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.

Son olarak internet bağlantısına manuel ip atayın. Ardından Xiaomi marka telefonunuzda şu ayarları yapın:

Modem arayüzünde Xiaomi WiFi cihazına atanan ip adresini bulun ve telefonda ip adresi, gateway, dns 1 ve dns 2 alanlarını yukarıdaki resimde gösterilen örnekteki gibi yapın. Fakat ip adresini kendi ip adresinizle değiştirmeyi unutmayın.


Yayımlandı

kategorisi