YouTube Çalan Şarkıyı Bulma

Selamlar, bugün sizlere YouTube çalan şarkıyı bulma konusunda birkaç tüyo vereceğim. Bazen YouTube’da çeşitli videolar izlerken, arka planda çok hoşumuza giden bir müzik çalabilir ve biz de daha sonra dinlemek için bu çalan müziğin ismini öğrenmek isteyebiliriz. Yada çalan şarkıyı söyleyen sanatçının adını merak edebiliriz. Böyle durumlarda yapmanız gereken şeyi kısaca anlatıyorum.

İşimiz çok kolay olmasa bile, belirli yöntemleri kullanarak YouTube’da çalan şarkının adını tespit edebiliriz.

Video Açıklamasını Kontrol Edin

Deneyimli YouTuber fenomenleri videoyu yüklerken, çalan şarkıların isimlerini, şarkıcının adı ve müziği besteleyen kişinin ismini videonun açıklama kısmına ekler.

Hatta müziğin videoda geçtiği yerini zamanını belirten bir hiper link etiketi bile ekleyenler var. Bu linke tıklayınca direk olarak şarkının çaldığı kısma atlıyorsunuz.

Yorumlara Göz Atın

Eğer açıklama bölümünde bilgi bulamazsanız yorumlara bakmanızı tavsiye ederim. Hatta yorum yazarak çalan şarkının adını sorabilirsiniz. Böylece bilenler cevaplar yada videoyu yükleyen kişi en doğru yanıtı verir.

Şarkı Sözlerini Aratın

Şarkının aklınızda kalan sözlerini Google’da aratın. Şanslıysanız direk olarak bulabilirsiniz.

Eğer bulamazsanız, çeşitli şarkı sözü sitelerini ziyaret edip direk o siteler içinde sözleri aratabilirsiniz. Aşağıda en ünlü şarkı sözü sitelerinden birkaçını paylaştım.

Uygulama Kullanın

Shazam isimli mobil uygulamayı mağazadan ücretsiz yükleyerek çalan şarkıyı bulabilirsiniz. Bu uygulamanın meşhur olmasının nedenlerinden biri de çalan şarkının ismini tespit etmek.

Bunun için müziği birkaç saniye dinletmek yeterlidir. Otomatik olarak analiz gerçekleştirip şarkının adını buluyor.

Android için Shazam İndir

iPhone için Shazam İndir


Yayımlandı

kategorisi