Zeliha Isminin Anlamı 2024-2025 Güncel

Zeliha İsminin Anlamı ve Özellikleri

Zeliha, Arapça kökenli bir kız ismidir. “Su perisi” anlamına gelir. Aynı zamanda “ak renge yakın, beyaza yakın ve beyaza çalan” anlamlarına da gelmektedir. Zeliha ismi, Kur’an-ı Kerim’de de geçmektedir. Hz. Yusuf’un eşinin adı da Zeliha’dır.

Zeliha ismi, Türkiye’de oldukça popüler bir isimdir. 2023 yılı itibarıyla Türkiye’de yaklaşık 200.000 kişi Zeliha ismini kullanmaktadır.

Zeliha isminin özellikleri

Zeliha ismine sahip olan kişiler genellikle atik, cesur, liderlik vasfı olan ve iyi huylu olurlar. Aynı zamanda mükemmeliyetçi bir yapıya sahiptirler. Olaylara mantıksal bir yaklaşım sergilerler ve bir olayın tüm detaylarını öğrenmek için çaba sarf ederler. Bu da üzerinde çalıştıkları konularda gizli kalmış gerçekleri ortaya çıkarmasını sağlar.

Zeliha ismine sahip olan kişiler, sanata ve edebiyata ilgi duyarlar. Aynı zamanda sosyalleşmeyi seven ve arkadaş canlısı kişilerdir.

Zeliha isminin kader sayısı

Zeliha isminin kader sayısı 7‘dir. 7 sayısı, mistik, gizemli ve araştırmacı bir kişilik özelliğini temsil eder. Zeliha ismine sahip olan kişiler, bu sayının etkisiyle yeni şeyler öğrenmeye ve keşfetmeye meraklı olurlar. Aynı zamanda ruhsal konulara ilgi duyarlar.

Zeliha isminin numerolojisi

Zeliha isminin numerolojisi 22‘dir. 22 sayısı, üstat, lider ve yönetici bir kişilik özelliğini temsil eder. Zeliha ismine sahip olan kişiler, bu sayının etkisiyle liderlik vasfı olan ve insanları etkileyebilen kişiler olurlar. Aynı zamanda hayalperest ve idealistik bir yapıya sahiptirler.

Zeliha isminin uyumlu olduğu isimler

Zeliha ismi, Ahmet, Ali, Bahadır, Berk, Can, Cem, Deniz, Efe, Engin, Emre, Erkan, Eren, Hakan, Mert, Onur, Ozan, Samet, Selim, Serkan, Sinan, Tolga, Turan, Umut, Utku, Yasin gibi isimlerle uyumludur.

Zeliha ismi ile ilgili ünlüler

  • Zeliha Berksoy (Türk opera sanatçısı)
  • Zeliha Berksoy (Türk sinema oyuncusu)
  • Zeliha Sunal (Türk oyuncu)
  • Zeliha Tosun (Türk oyuncu)
  • Zeliha Sunal (Türk şarkıcı)

Sonuç olarak, Zeliha ismi, narin, zarif, atik, cesur, liderlik vasfı olan, iyi huylu, mükemmeliyetçi, sanata ve edebiyata ilgi duyan, sosyalleşmeyi seven ve arkadaş canlısı bir kişilik özelliğini temsil eden bir isimdir.


Yayımlandı

kategorisi