Laptop Marka Tavsiyesi 2020 Hangi Marka Laptop Almalıyım?

Selam arkadaşlar, bu yazıda yeni bir laptop satın almak isteyen ama marka seçimi konusunda kararsız kalan kişiler için 15 yıllık tecrübemle bazı naçizane tavsiyelerde bulunacağım.

Bir kere laptopların farklı segmentlere göre farklı biçimlerde üretildiğini anlamanız gerekiyor. Mesela bazıları sırf testlerde performansı çok yüksek çıktı diye, oyun oynamak için gidip süper bir multimedya bilgisayarı alıyor. Ama aşırı ısınma problemi yüzünden dünyası başına yıkılıyor. Çünkü uzun saatler oyun oynamak için tasarlanan bir bilgisayar değil.

Yine bazı kimseler sırf hava atayım diye gidip 6 kiloluk dev gibi oyun laptopu alıyor. Ama her tarafından ışıklar çıkan bu kocaman oyun canavarını yanında taşımak ve bir kafede açıp hava atmak hiç mümkün değil.

Kısaca öncelikle bilgisayarı ne için alacağını bilin ve ona göre uygun segmentten bir laptop satın almaya bakın.

Sonrasında ise benim sizlere önerim her zaman biraz fazla para verip sattığı ürünün arkasında duran sağlam bir markayı tercih etmektir. Çünkü testlerde en iyi sonuçları veren dandik bir markayı satın alabilirsiniz ama ertesi sene sorunlar yaşadığınızda ve müşteri hizmetlerini arayıp teknik servise bağlandığınız zaman sizlere kullanıcı hatası diyerek telefonu yüzünüze kapatabilirler. Maalesef ülkemizde bunun sayısız örneği yaşanmıştır.

Fakat Asus, Apple, Samsung, HP ve Dell gibi ünlü markalarda bu sorun yaşanmaz. Çünkü bu markaların ülke çapında yaygın servisleri bulunmaktadır ve her zaman sattığı ürünün arkasında durarak gerekli desteği sunmaktadır.

Sonuç olarak son yıllarda bir çılgınlık haline dönüşen fiyat/performans oranı saçmalığını bir kenara bırakmak gerekiyor. Bunun yerine fiyat/uygunluk oranına bakara laptop markası ve modelini seçmelisiniz.

Şimdi de en iyi laptop markalarına göz atalım. Aşağıdaki tablo 2019 yılı verilerine göre kullanıcı yorumları, tasarım, müşteri hizmetleri, teknik destek, yenilikçi yaklaşımlar, değer ve tercih gibi kriterler göz önünde bulundurularak dünyaca ünlü Laptopmag.com sitesinin uzmanları tarafından hazırlanmıştır.

  1. HP (86/100)
  2. Asus (83/100)
  3. Dell (81/100)
  4. Alienware (80/100)
  5. Lenovo (76/100)
  6. Razer (75/100)
  7. Acer (75/100)
  8. Microsoft (72/100)
  9. Huawei (70/100)
  10. Apple (69/100)
  11. MSI (66/100)
  12. Samsung (64/100)

Yukarıda laptop marka tavsiyesi isteyenler ve hangi marka laptopu almalıyım diye soranlar için hayati öneme sahip ipuçları paylaştık. Diğer sorularınız için aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilirsiniz.


Yayımlandı