Ada Parsel Sorgulama Programı İndir Ücretsiz

Artık tapu işlemleri için tapu kadastro müdürlüğüne gitmek zorunda değilsiniz. İnternetin sunduğu olanaklar hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu yazıda ada parsel sorgulama programı arayanlar için hem mobil uygulama hem de çevrimiçi sorgulama alternatifi sunuyoruz.

Programsız Ada Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?


Ben hiçbir program yüklemeden ada parsel sorgulamak istiyorum diyorsanız, aşağıdaki bağlantıya tıklayarak devletin resmi Parsel Sorgulama sayfasını açın.

https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/

Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak. Burada soldaki seçeneklerden şehir, ilçe ve mahalle seçtikten sonra ada ve parsel numaralarını giriyorsunuz. Ardından Sorgula butonuna basınca direk olarak bu ada ve parsel numarasına ait olan araziyi gösteriyor.

Eğer Ada ve Parsel numarasını bilmiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız, o zaman şehir, ilçe ve mahalle bilgisini girip Sorgula butonuna basın. Ardından sağ tarafta açılan haritayı yakınlaştırıp kendi arazinizi haritada bulun.

Daha sonra üstteki resimde 1 numaralı ok ile gösterilen i simgesine tıklayın ve ardından arazinizin üzerine tıklayın. Böylece sizin arazinin ada ve parsel numaraları yukarıdaki resimde olduğu gibi gösterilecek. Bu örneğimizde 205/7 şeklinde gösterilmiştir. Yani ada numarası 205 ve parsel numarası 7.

Android ve iPhone için ada parsel sorgulama uygulaması


Yukarıda anlatılan web site üzerinden yapılan tüm tapu sorgulama işlemlerini mobil uygulama üzerinden de yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi yine şehir, semt, mahalle, ada ve parsel no girerek sorguluyorsunuz.

Ve sonuçlar aşağıdaki resimde olduğu gibi görünüyor. Yani her şey çok basit ve kolay tutulmuş.

Android için TKGM Parsel Sorgu uygulamasını Google Play mağazasından yüklemek için buraya tıklayınız.

iPhone için TKGM Parsel Sorgu uygulamasını Apple Store mağazasından yüklemek için buraya tıklayınız.


Yayımlandı

kategorisi