Alt Tire [ _ ] Nasıl Yapılır? Klavyede PC Android iPhone

Bilgisayarda, Android telefonda ve iPhone’da alt tire işareti (kısa çizgi) nasıl yapılır? Bu yazıda alt tire yapmanın tüm yollarını gösteriyorum.

Eğer klavyenin alt tire tuşu bozulmuş ise yada Shift tuşu bozulmuş ise aşağıda kırmızı renkle gösterilen alt tire işaretini kopyalayıp dilediğiniz yere yapıştırın.

Alt Tire: _

PC Klavyede Alt Tire Yapma


Yukarıda modern bir bilgisayar klavyesinde alt tire işaretinin nasıl yapıldığı gösterilmiştir.

Buna göre Shift tuşu ile Geri (Backspace) tuşunun solundaki eksi tuşuna aynı anda birlikte basarak alt tire işaretini yazabilirsiniz.

Alternatif olarak klavyede Alt + 95 kısayol tuşuyla alt tire yapabilirsiniz. Yani Alt tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ tarafındaki numpad alanından peş peşe 9 ve 5 tuşlarına basın.

Diğer bir yöntem ise karakter eşlem tablosunu kullanmaktır.

Başlat Düğmesi > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Karakter Eşlemi  adımlarını izleyerek Karakter Eşlem tablosunu açın.

Yazı tipi olarak Arial seçin ve Unicode’a git kısmına 005F yazın. Böylece sol üst köşede 3 numaralı ok ile gösterilen alt tire işareti görünecek. Sırayla Seç ve Kopyala butonlarına bastıktan sonra dilediğiniz yere sağ tıklayıp yapıştırabilirsiniz.

Android Telefonda Alt Tire Yapma


Tüm Android klavyelerdeki tuşlar standarttır ve hemen hemen aynıdır.

Öncelikle boşluk tuşunun solunda üzerinde ?123 yazan tuşa basın. Üstteki resimde 1 numaralı ok ile gösterildi.

Ardından üstteki resimde 2 numaralı ok ile gösterilen alt tire tuşuna basın. Hepsi bu kadar kolay. Eksi tuşuyla karıştırmamak için aynı satırda (hizada) alt tire tuşunun eksi tuşundan daha aşağıda olduğuna dikkat edin.

iPhone’da Alt Tire Yapma


İlk olarak boşluk tuşunun solundaki 123 tuşuna basın.

Açılan ekranda üstteki resimde 2 numaralı ok ile gösterilen tuşa basılı tutun.

Böylece bu tuşun üzerinde yeni seçenekler açılacak. Bu seçenekler arasından yukarıdaki resimde 3 numaralı okla gösterilen alt tire tuşuna basın. Hepsi bu kadar kolay.


Yayımlandı

kategorisi